Maja Åskag slog Khaddi Sagnia i SM

Hon är rankad trea i världen, men Khaddi Sagnia är inte bäst i Sverige. Maja Åskag får lite överraskande SM-guldet efter att ha vunnit längdhoppstävlingen på 6,73.

ANNONS
|

Jättetalangen Åskag hoppade 6,73 i hela 4,4 meter/sekund i medvind så resultatet kommer inte att räknas som personligt rekord. Men guldet får hon.

VM-sexan Khaddi Sagnia kom tvåa på 6,57, också det i för mycket medvind (2,3 meter/sekund), i en tävling som höll hög SM-standard. Tilde Johansson fick bronset efter att ha noterats för 6,53.

19-åriga Maja Åskag tog guld i både längd och tresteg i JVM i fjol och räknas som en av svensk friidrotts största talanger. Hon tävlar i tresteg i EM i München som inleds om en vecka.

– Jag var otroligt seg idag det här var definitivt min värsta tävling för säsongen. Jag har varit otroligt trött sedan jag kom hem från VM och är inte alls i den form jag behöver vara, säger Khaddi till SVT.

ANNONS

Maja Åskag var desto nöjdare efter sitt SM-guld.

– Helt sjukt! Jag kom hit med förhoppningen att ta guld i tresteg, men nu står jag här i längdhopp istället, säger hon till SVT.

19-åringen tog ”bara” silver i tresteget, där Rebecka Abrahamsson skrällde till sig guldet efter årsbästa på 13,54.

LÄS MER:Khaddi Sagnia om den mentala pressen: “Då kommer spökena fram”

LÄS MER:Tävlingen Khaddi Sagnia aldrig kommer att glömma – mamma på plats för första gången

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS