Magnus Wislander voltade under folkracet

Handbollslegendaren Magnus Wislander hade chans på finalen. Då voltade han två varv med sin bil under folkracetävlingen i Hällefors.
– En vanlig race-incident, skrattar Wislander.

ANNONS
|

Utöver den aktiva tränarkarriären, där Wislander är med och tränar Kärras damer, ägnar sig handbollslegendaren nuförtiden åt folkrace. Något han fortsatt med efter sin medverkan i TV-programmet ”Det stora racet” 2019.

– Jag tyckte det var roligt och så mötte jag en fantastisk familj som fortfarande servar mig med bilar och allt, berättar han.

Den här hösten har det blivit fyra tävlingar och under lördagens race stod han på startlinjen i Hällefors tredje heat med en plats i finalen i siktet. Då voltade Wislander av banan.

– En vanlig race-incident, skrattar Wislander två dagar efter kraschen och fortsatte beskriva händelsen.

ANNONS

https://www.gp.se/sport/handboll/magnus-wislanders-galna-år-med-stroke-vasalopp-och-hjärtoperation-1.38807610

– Jag studsade upp lite när jag efter starten var i fullgas på tvåans växel och gick in en skarp kurva. Så gick jag in i ”curfen” så att bilen gick upp på sidan och slog över.

Förbannad över missad final

Två och ett halvt varv slog bilen runt med Wislander innan det hela slutade med att bilen landat på taket.

– Första varvet går långsamt innan man märker att det går över styr. Sen varje gång den slår runt går det fortare och fortare.

Hur gick tankarna då?

– Tankarna var mest förbannade först. Jag sumpade ju finalchansen. Sen ligger man där och vet att det ligger bilar runt om och bakom och man vill inte bli påkörd av dom. Nu blev jag inte det heller utan det gick ändå bra.

Wislander klarade sig utan skador, i alla fall inte mer än lite ömma punkter från säkerhetsbältet.

– Man sitter jätteskyddad men man kan säga att det kändes var sexpunkt-bältet satt fast, säger han smått skrattandes.

I och med kraschen blev det ingen final för Wislander som istället snabbt fick fixa bilen inför B-finalen. Väl där fick han en liten tröst och revansch när han höll sig på banan och körde hem andraplatsen.

ANNONS

Kraschen är heller inget som skrämt ”Slangen” från fortsatta race i sin nyfunna karriär.

– Blir väl ett om två veckor i Borlänge i alla fall.

Anmäl dig till sportens nyhetsbrev

GP-sportens Alexander Olausson guidar till de bästa reportagen och nyheterna vid sidan av eliten – oavsett säsong. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar.

Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS