Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magister Johansson ledde RIK till segern

Unga Redbergslid fortsätter att ta för sig. Anförda av niomålsskytten Tobias Johansson gav RIK Alingsås säsongens första förlust efter en stark andra halvlek. RIK vann med 31-24

I slutet av matchen stod hemmapubliken upp i bänkarna och gav sitt lag stående ovationer som inte minst riktades mot 28-årige lagkaptenen Tobias Johansson.
– Jag tycker att alla gör ett väldigt bra jobb i dag, vi fördelar spelet och ansvaret på ett riktigt bra sätt,  något som starkt bidrar till att vi vinner i dag, säger Tobias Johansson och fortsätter:
– Inte minst imponeras jag av hur de yngre spelarna  både tar för sig och tar ansvar, tveksamt om jag själv var så spelmogen i den åldern, säger han.
Tobias Johansson är färdig mellanstadielärare – klockan åtta på tisdagsmorgonen väntar en pigg fjärdeklass i Hammarkullen.
– Oerhört stimulerande, att ha ett sådant jobb jämte handbollen passar mig perfekt, ungarna är jättegoa, säger Tobias Johansson som jobbar drýgt halvtid.
På frågan om magister Johansson har den rollen även på plan, svarar han.
– Nej, det är nog mest i omklädningsrummet jag får styra upp dem… På plan är ungdomarna väldigt självständiga och företagsamma, säger han. 
Alingsås, SM-finalist i våras, har ångat på rejält under säsongen och var också det lag som inledningsvis tog tag i matchen.

Men RIK kom tillbaka och ledde efter 18 minuter med 10-6.
Spelet böljade fram och tillbaka och plötsligt var det gästerna som hade ryckt åt sig en ledning, bland annat efter bra målvaktsspel av Rickard Frisk effektivt spel framåt från tyske hemvändaren Andreas Berg som tidigare spelet i Önnered.  
Något skönspel var det aldrig frågan om i matchen, snarare en intensiv kamp kantat av en del misstag.
– Alingsås är ett fysiskt lag, det är tungt att möta dem man mot man, säger Tobias Johansson.

Men publikt var den jämna drabbningen spännande och resultatet i paus, 15 lika, får betecknas som rättvist med tanke på det som presterades på plan och öppnade för fortsatt spänning.
Rutinerade Tobias Johansson drog matchen igenom ett tungt lass och visade vägen för sina yngre lagkamrater. Speciellt i den andra halvleken var han tungan på vågen och gjorde flera viktiga mål så att RIK kunde rycka åt sig en ledning med fyra mål, 23-19, med dryga kvarten kvar. Inte minst visade Johansson än en gång att han är en straffläggare av rang.
Hela RIK tände till i andra – inte minst visade målvakten Tobias Thulin det när han bjöd på ett antal kvalificerade räddningar. 
Jonathan Carlsbogård, Albin Stenberg och inte minst 20-årige Anton Gustafsson krigade riktigt bra när RIK gjorde allt i slutet av matchen för att Alingsås inte skulle ta sig tillbaka. RIK höll undan.
– En härlig känsla, jag vet inte när vi gjorde över 30 mol mot Alingsås senast, det är en härlig känsla, säger Tobias Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.