Mjällby fick jubla efter en galen vändning hemma mot Dalkurd. Arkivbild.
Mjällby fick jubla efter en galen vändning hemma mot Dalkurd. Arkivbild. Bild: Ulf Palm/TT

Magisk vändning av Mjällby mot Dalkurd

Att vända 0–2-underläge med två minuter kvar till seger är få lag förunnat. Det lyckades dock Mjällby med i superettanfotbollen när man slog Dalkurd hemma med 3–2.
– Jag tycker lite synd om de som lämnade i 75:e minuten. De missade verkligen något, sade Jesper Löfgren som kvitterade till 2–2.

ANNONS

Gästande Dalkurd hade tagit ledningen med två mål under sista halvtimmen och såg ut att stoppa serieledarnas svit på sex matcher med poäng.

Men då exploderade Mjällby. Först reducerade Bubacarr Jobe i 89:e innan Jesper Löfgren styrde in kvitteringen i 92:a. I 94:e kunde sedan nyförvärvet Charbel Georges frälsa majoriteten av de 2 253 på Strandvallen med sitt 3–2-mål. Det var hans första mål sedan han i början av månaden skrev på ett halvårskontrakt med klubben.

– Det var nog ett av mina skönaste mål i karriären, sade matchvinnaren Georges till Kristianstadsbladet.

Georges verkar trivas bra mot Dalkurd, han gjorde även mål mot dem i Siriuströjan förra året.

ANNONS

– Vi har satt oss i ett jättebra läge och vi får energi av den här vinsten. Det är häftigt och den här vändningen säger en del om vår moral, sade Löfgren.

I nästa omgång ställs nykomlingen Mjällby, som toppar superettan på 42 poäng, mot bottenlaget Frej som förlorade hemma mot Degerfors med 2–3. Förlust blev det även för Frejs bottenkollega Öster, 1–3 mot Örgryte.

Ovanför nedflyttningsstrecket vann Gais mötet mot Brommapojkarna med 2–0 och gick upp ovanför det negativa kvalstrecket med 22 poäng. Bakom finns nu Syrianska på 21 och BP, Öster och Frej på 16.

Charbel Georges trivs mot Dalkurd, oavsett om det är som här i Siriuströjan i allsvenskan förra säsongen eller som på söndagen när han avgjorde för sin nya klubb Mjällby i superettan. Arkivbild
Charbel Georges trivs mot Dalkurd, oavsett om det är som här i Siriuströjan i allsvenskan förra säsongen eller som på söndagen när han avgjorde för sin nya klubb Mjällby i superettan. Arkivbild Bild: Erik Simander/TT
ANNONS