Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild. Bild: Daniel Cole/AP/TT

Macron i Tokyo för OS-invigningen

ANNONS

Frankrikes president Emmanuel Macron har anlänt till Tokyo inför OS-invigningen som hålls senare under fredagen

Frankrike arrangerar nästa sommar-OS i Paris 2024 och förutom invigningen har presidenten möten med IOK-chefen Thomas Bach inplanerade under Japanbesöket.

Macron är en av en handfull internationella höjdare som är på plats under OS-invigningen. USA:s delegation leds av president Joe Bidens fru Jill Biden.

Bara omkring 950 personer kommer att finnas i publiken.

Förutom OS-relaterade aktiviteter finns även möten med kejsare Naruhito och premiärminister Yoshihide Suga inplanerat under tvådagarsbesöket.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS