Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nora Mørk. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mørk hotar sluta efter skandal

Förra året hackades handbollsstjärnan Nora Mørks mobiltelefon. 26-åringen säger nu att de privata bilderna spreds i herrlandslaget och att hon överväger att sluta.

Det var i september 2017 som norska handbollsstjärnan Nora Mørks mobiltelefon blev hackad och privata bilder spreds på internet. Nu har det kommit nya uppgifter från 26-åringen, som i en intervju med Verdens Gang säger att bilderna ska ha cirkulerat i herrlandslaget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det norska handbollsförbundet ska enligt tidningen ha vetat om detta sedan 31 oktober, men Nora Mørk och förbundet kom inte överens om vad som behövde göras och två dagar före julafton ska Norges idrottsförbund ha fått kliva in för att hjälpa till i förhandlingarna.

"Inte bra nog"

Mørk säger att förbundet har velat skjuta på det hela för att inte störa herrarnas EM-spel och är djupt besviken på hur situationen har hanterats.

- Jag håller inte med dem om att de har gjort vad de har kunnat. När någon blir sexuellt trakasserad på jobbet ska det inte dröja två månader innan vi har ett möte om det. Det är inte bra nog för mig eller för nästa person som utsätts för det, säger hon till VG.

Storstjärnan kräver en offentlig ursäkt av förbundet och ett erkännande av att de har tagit för lång tid på sig att hantera situationen – annars tänker hon sluta i landslaget.

"Stämmer inte"

Förbundet vägrar.

- Vi har hållit detta separat från det sportsliga och har inte vägt det mot att herrarna spelar EM, säger handbollsförbundets ordförande Kåre Geir Lio.

- Vi har gjort så gott vi kunnat och diskuterat detta i många, många timmar. Att vi inte skulle ha tagit detta på allvar, arbetat fort nog eller gjort det vi till synes borde ha gjort stämmer inte.

Vad som händer nu återstår att se.

- Jag är beredd att förlåta. Jag vill spela handboll. Men jag har också principer, säger Nora Mørk.