Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mötet mellan Djokovic och Berrettini pausades – i över 30 minuter

Udda scener utspelade sig under ena kvartsfinalen av Franska öppna.
Mötet mellan Novak Djokovic och Matteo Berrettini fick helt plötsligt avbrytas i över en halvtimme.
– Det är pinsamt. Konstiga tider vi lever i, säger Mats Wilander i Eurosports sändning.

Novak Djokovic besegrade italienaren Matteo Berrettini efter fyra set, 6–3, 6–2, 6–7, 7–6, men det sista setet av kvartsfinalen blev en speciell historia.

Det avbröts nämligen med Djokovic i ledning för att publiken behövde lämna arenan vid klockan 23 enligt franska coronaregler – en process som drog ut på tiden.

Situationen fick tidigare världsettan Mats Wilander och programledaren Barbara Schett att reagera i Eurosports studio.

LÄS MER: Svensk supertalang utmanade Bolt – i bordtennis

– Det är ett pinsamt ögonblick. Domaren säger till åskådarna att de tvingas lämna eftersom det är utegångsförbud. Det här är en situation jag aldrig tidigare sett, säger Schett.

Mats Wilander håller med sin kollega och fyller i.

– Fransmännen är berömda för att protestera och det är vad som händer. Du måste lyssna på expertisen, men det är pinsamt. Konstiga tider vi lever i, säger han.

De 5 000 personerna som började se matchen mellan Djokovic och Berrettini tvingades till slut lämna arenan. Bild: PATRICK STEINER
De 5 000 personerna som började se matchen mellan Djokovic och Berrettini tvingades till slut lämna arenan. Bild: PATRICK STEINER

Experten: ”Jag är chockad”

Totalt var det 5 000 åskådare som skulle lämna arenan, men de gjorde det knappast med glädje eller utan motstånd. Vilket ledde till att det tog över en halvtimme innan matchen kunde avslutas.

– Jag är chockad. Jag vet inte vad jag ska säga. det är konstigt och löjligt. Det är inte en miljon människor utan ett par tusen. Man borde ge de undantag på en timme eller så. Jag förstår publiken och spelarna. En äldre herre vägrade att lämna. Hans vänner tvingade till slut med honom, vittnar Eurosportexperten Micha Zverev.

LÄS MER: Borg utslagen efter rysare i Paris

Djokovic lär annars vara rejält revanschlysten efter förra årets finalförlust mot Nadal. 34-åringen förlorade även senaste mötet stjärnorna emellan – ATP-finalen i Rom för drygt tre veckor sedan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.