Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Truls Möregårdhs VM-resa är över.

Möregårdh utslagen ur VM – Falck vidare

Truls Möregårdh är utslagen ur singelturneringen i bordtennis-VM. Den svenska stortalangen föll med 2–4 i set mot sydkoreanen An Jae-Hyun i den andra omgången. Den svenska äran får nu försvaras av Mattias Falck, som är ende kvarvarande svensk i singelspelet.

Det pratas om 17-årige Truls Möregårdh som talangen som ska få blågult att återigen bli den stormakt landet var under Jan-Ove Waldner, Jörgen Persson och Mikael Appelgrens tid.

Men VM i Budapest tog efter en bra start slut i den andra omgången för den lovande svensken.

Han ställdes mot sydkoreanen An Jae-Hyun, rankningsmässigt i nivå med svensken. Och om man ibland kan tala om hedersamma förluster tillhörde denna snarare de smärtsamma.

- Tufft att förlora mot en spelare som jag trodde att jag skulle ha en bra chans på. Jag spelade bra men han spelade kanske ännu bättre, sade en fåordig Möregårdh efter matchen.

"Måste lära sig"

Truls Möregårdh fick annars en smakstart med 11–3 i första set. Han tog också hem det tredje setet.

Sedan hjälpte det inte vilka projektiler Truls Möregårdh satte, det kom rekyler av värsta slag tillbaka och till slut fick svensken ge sig med 2–4 i set.

Han var otroligt besviken en lång stund efter matchen och var inte villig att ställa upp för någon intervju.

- Det är tuffa matcher hela tiden. Han måste lära sig att ta förluster, så är det bara och även att ställa upp för pressen, sade hans tränare Jörgen Persson.

"Mitt livs form"

Det var ett stort svenskt manfall i den andra omgången. Av de fem herrarna och två damerna var det bara Mattias Falck som lyckades ta sig vidare nästa runda. Falck besegrade Robert Gardos, Österrike, med 4–2 i set (11–5, 7–11, 11–6, 11–9, 5–11, 14–12).

- Gardos är en rutinerad spelare och ändrade taktik. I sjätte fick jag bättre kvalitet på mina förstaattacker och då fick han inte samma lägen, sade Mattias Falck.

Detta var deras andra inbördes möte. Första gången var i franska ligan i januari och även den gången vann Mattias Falck, 11–9 i skiljeset.

- Jag är i mitt livs form och den är jämförbar med lag-VM i Halmstad förra året. Möter en portugis, Tiago Apolonia, i nästa match och kan jag bara sätta press på honom tror jag på bra chans, sade Falck.

Mattias Falck är även klar för åttondelsfinal i dubbel i par med Kristian Karlsson.