Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Truls Möregårdh, här i matchen mot Patrick Franziska tidigare i VM, är klar för kvartsfinal.
Truls Möregårdh, här i matchen mot Patrick Franziska tidigare i VM, är klar för kvartsfinal. Bild: Per Hällström

Möregårdh till kvartsfinal: "Lever i en dröm"

Truls Möregårdh är klar för för kvartsfinal i bordtennis-VM i Houston. Efter en imponerande vändning besegrade han Sydkoreas Lim Jong-Hoon med 4–3.
– Men jag är inte nöjd utan vill spela vidare, säger han.

Segern satt långt inne. Sydkoreanen tog enkelt hem första set och kunde sedan med knapp marginal vinna de två följande. Men 0–3 avskräckte inte Möregårdh, efter 11–8 i fjärde set släppte han bara 13 bollar i de tre avslutande seten.

– Det var en galen match helt enkelt. Nu ska jag ringa hem till min familj, skratta och kanske gråta också, säger glad Truls Möregårdh efter matchen.

Frustrationen lyste i Möregårdhs ögon när sydkoreanen spelade felfritt i de tre första seten. Vad svensken än försökte med kom ett ännu hårdare och snabbare slag tillbaka.

"Tittade honom i ögonen"

Men med hjälp av förre världsmästaren Stellan Bengtsson kunde han komma tillbaka. Bengtsson försökte ingjuta mod hos sin adept, vara lugn när det behövdes och pusha i andra lägen.

– En fantastisk match av Truls. Det jag är mest imponerad av är hans kreativitet och hans variation och hela tiden hitta nya lösningar, säger Stellan Bengtsson.

När Lim Jong-Hoon började tveka och även göra några missar tog Möregårdh chansen.

– Jag började med lite andra grejer, spelade lite freestyle, drog några smashar från höften och tittade honom i ögonen och försökte vinna det mentala spelet, säger Möregårdh som med segern i singel tog revansch för kvartsfinalmissen i dubbelspelet tidigare på fredagen.

– Just nu lever jag i en dröm, men jag är inte nöjd utan vill spela vidare.

Inget svenskmöte i kvarten

I kvartsfinal hade det kunnat bli svenskt motstånd i form av Kristian Karlsson – men han föll i åttondelen mot Nigerias Quadri Aruna.

Från att ha kämpat ur underläge den inledande delen av matchen svarade svensken för två riktigt bra set när han gick från 1–2 till ledning med 3–2 i set. Nyckeln till de två vinstseten var att han fick otroligt bra utdelning i egen serve.

I de två sista seten fick Aruna dock grepp om Kristian Karlssons servar och övertaget gjorde att han kunde ta hem matchen.