Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Truls Möregårdh i EM i Alicante där han nu är klar för huvudturneringen.

Möregårdh klar för EM:s huvudturnering

Bordtennistalangen Truls Möregårdh är klar för huvudturneringen i EM i Alicante. Detta efter att ha vunnit även den tredje gruppspelsmatchen i kvalet.

EM-debutanten Möregårdh besegrade den rutinerade engelsmannen Paul Drinkhall med 4–1 i set efter att ha vunnit de tre första seten och sedan tappat det fjärde. I det femte vann svensken med 11–9.

Det var en fin skalp för den svenske talangen som är rankad 170 placeringar lägre än britten. Möregårdh är på 250:e plats på världsrankingen medan engelsmannen ligger på plats 80 och som bäst har varit på 32:a. Sverige och England var på samma förläger inför EM förra veckan.

- Jag tror jag hade fördel av att ha mött honom på lägret. Jag hade taktiken klar och när jag möter högt rankade spelare släpper också respekten. Jag genomförde den här matchen på bästa sätt, sade Möregårdh.

Till huvudturneringen går 32 spelare från kvalet. Europas 32 bästa spelare går in direkt i huvudturneringen, bland annat Sveriges tre övriga herrspelare: Kristian Karlsson, Mattias Falck och Jon Persson.

Totalt har Sverige fyra spelare i huvudturneringen på herrsidan och tre på damsidan. Li Fen gick obesegrad genom kvalet och Linda Bergström vann den avgörande matchen mot engelskan Maria Tsaptsionos och gör direktkvalificerade Europasexan Matilda Ekholm sällskap i huvudturneringen.