Mölndal bandy utan hemmaplan - kommunen stänger isen

Mölndal Bandy vann division 1 västra och ska kvala till allsvenskan. Men nu sätter kommunens besparingar käppar i hjulet för chanserna till avancemang. Kommunen stänger isen på Åby isstadion och tvingar klubben att spela sista kvalmatchen på bortaplan.

ANNONS
|

Med 15 segrar av 17 möjliga gick Mölndal som tåget i division 1 västra den här vintern. Den 1 mars går klubben in i ett kval till allsvenskan med hopp om avancemang men nu kommer ett hårt slag. Kommunen vill spara in pengar och kommer stänga av isen på Åby Isstadion den 6 mars.

Det innebär att Mölndal bandy tvingas spela sista matcheni kvalet den 12 mars på bortaplan.

–De vill spara pengar men de här är tråkigt för oss. Vi förlorar mycket pengar och mervärde på att inte få spela på hemmaplan, säger klubbens ordförande Jan Adolfsson.

Kommunen tjänar 65 000

Enligt Jan Adolfsson tjänar kommunen cirka 65 000 kronor på att stänga isen under kvalspelet och istället hyra in sig i en hall på annan ort.

ANNONS

­– Jag kan förstå att de är besvikna men i detta läget gör den ekonomiska aspekten att vi inte kan ha öppet isen. Det är egentligen en enkel ekvation. Möjligheten finns inte på grund av väderläget, säger Kultur- och fritidsnämdens ordförande Karin Vedlin.

Nu lutar det åt att Mölndal får spela matchen i Vänersborg.

–Det tråkigaste är att vi tvingas spela på bortaplan. Det var samma sak förra året när vi kvalade. Jag tycker inte kommunen ser samhällsnyttan idrottsföreningar har, säger Jan Adolfsson.

Stor förlust

Mölndal bandy räknar med att de går miste om 10 000–20 000 kronor på grund av flytten. Jan Adolfsson har försökt be kommunen om kompensation för de uteblivna inkomsterna.

– De har sagt att vi kan glömma det ungefär. Vi försöker prata med dem men det verkar lönlöst, säger han.

ANNONS