Skellefteås Oscar Möller ser fram emot kvartsfinalserien mot Färjestad. Arkivbild.
Skellefteås Oscar Möller ser fram emot kvartsfinalserien mot Färjestad. Arkivbild.

Möller om kvartsfinalserien: "Jättekul"

Skellefteå slog Karlskrona med 2–1 i förlängningen. Nu väntar Färjestad i kvartsfinalserien.

ANNONS
|

Matchen i Skellefteå var avgjord och hela laget följde den dramatiska upplösningen i Karlstad framför TV:n.

HV 71 hade ett mål inne i förlängningen som dömdes bort. Annars hade laget från Västerbotten fått börja kvartsfinalserien hemma och haft chansen att kamma hem runt en miljon kronor extra.

Men reaktionen bland Skellefteåspelarna uteblev.

- Vi reagerade väl inget speciellt. Vi är absolut redo för att börja borta mot Färjestad och tycker att vi kommer in i slutspelet med en bra känsla. De senaste matcherna har vi gjort många bra saker, till exempel haft bra spridning på målskyttet, sade Oscar Möller.

ANNONS

Karlskrona tog ledningen

Bara två mål skilde lagen åt innan matchen och Skellefteå hade en bra chans att passera i tabellen, och på så sätt skaffa sig hemmaplansfördel i slutspelet.

Att så mycket stod på spel märktes inte på hemmalagets spel. Trögt, långsamt och lättläst bjöd det sällan några stora problem för ett Karlskrona som spelade helt utan press.

Seriejumbon var laget som såg ut att vilja mest. Skellefteå hade pucken mera men hamnade för det mesta i sarghörnen. Det var Karlskrona som var hetast framför målen och tog också ledningen i numerärt överläge efter 3.04.

Skellefteås spel i numerärt överläge är sönderläst av motståndarna vid det här laget och det behövdes spel fem mot tre i två minuter för att hemmalaget skulle kunna kvittera till 1–1 efter 7.29. Målet var en kopia av Karlskronas, skillnaden var att hemmaforwarden Adam Pettersson lyckades peta in returen från Karlskronamålvakten Johan Holmqvist.

Då hade Blekingelagets Kristoffer Söder strax innan ådragit sig matchstraff för huvudtackling på Skellefteåforwarden Andreas Wingerli, som dock kom tillbaka och kunde fortsätta matchen.

Ericsson skadad

Däremot tvingades hemmalagets Jimmie Ericsson utgå efter ett klubbrapp över ena knät strax efteråt. Det är oklart hur illa skadad Skellefteåveteranen är, men det såg inte bra ut speciellt som Jimmie Ericsson tidigare har haft stora skadeproblem med sina knän.

ANNONS

Nu väntar alltså en kvartsfinalserie mellan Färjestad och Skellefteå som inleds nästa måndag. Resultaten i de inbördes matcherna under säsongen talar för Skellefteå som lyckats vinna tre av de fyra tidigare mötena lagen emellan.

- Båda lagen kommer att offra kroppen och täcka mycket skott. Och så kan det nog bli som ofta att någon oväntad hjälte kliver fram och avgör, säger Oscar Möller.

TT

ANNONS