Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Vitklädda Torino har inte fått tillstånd att skjuta upp kvällens match mot Lazio, trots att laget satts i coronakarantän av lokala myndigheter. Arkivbild.
Vitklädda Torino har inte fått tillstånd att skjuta upp kvällens match mot Lazio, trots att laget satts i coronakarantän av lokala myndigheter. Arkivbild. Bild: Alessandro Tocco/LaPresse

Måste spela trots karantänsbeslut

Serie A-klubben Torino har satts i karantän av lokala myndigheter i Turin och kunde inte resa till kvällens bortamatch mot Lazio. Detta sedan åtta av lagets spelare testats positivt för den brittiska varianten av covid-19.

Ändå vägrar den italienska ligaorganisationen att skjuta upp matchen.

Nu tas Serie A i örat av det italienska fotbollsförbundet.

– Det här är Guds handling, det finns ingen möjlighet för Torino att spela. Ligan måste göra rätt. Föreställ er att ett lag följer direktiven och bryter mot karantänsreglerna, det är ju ett lagbrott, säger ordföranden Gabriele Gravina.

Serie A har tidigare tagit samma beslut. När Napoli i oktober slogs ut av covid-19 och inte kunde resa till bortamatchen mot Juventus dömdes de som förlorare med 0–3 av Serie A. Det beslutet ogiltigförklarades senare av Italiens olympiska kommitté, landets högsta idrottsinstans.