St Louis Jay Bouwmeester och Nashvilles Calle Järnkrok.

Många svenskpoäng när Forsberg avgjorde

Filip Forsberg blev matchhjälte i förlängningen för Nashville Svenskens straff gav 4–3 mot St Louis i NHL-ishockeyn.

|

Från att St Louis stått för hela målskyttet i första och andra perioden kom Nashville igen och satte tre mål i tredje. Med Forsbergs mål på straff i förlängningen, hans 17:e för säsongen, kammade Nashville hem segern med 4–3.

St Louis Alexander Steen stod för matchens andra mål, drygt tre minuter in i andra perioden. Han noterades även för en assist till Jaden Schwartz 3–0-mål. Vid Jay Bouwmeesters 1–0-mål i första perioden var det Patrik Berglund som assisterade.

Det var Calle Järnkrok som till slut fick i gång Nashvilles målskytte efter en passning från Mattias Ekholm i mitten av tredje perioden. Det var Järnkroks 14:e mål för säsongen.

Nashvilles Austin Watson satte därefter två mål på drygt två minuter och tog matchen till förlängning.

Forsberg blev enligt NHL:s webbplats en av matchens bästa spelare, vid sidan av tvåmålsskytten Austin Watson och försvararen Ryan Ellis.

Nicklas Bäckström gjorde ett mål när hans Washington mötte Winnipeg, men det räckte inte till vinst. Winnipeg vann matchen med 4–3.