Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trivs i Östersund. Men frågan är hur längre Graham Potter blir kvar i klubben om erbjudanden från större klubbar kommer.

"Många klubbar håller ett öga på Potter"

Graham Potter är numera välkänd i hemlandet. Enligt Östersunds ordförande Daniel Kindberg ska tränaren ingenstans. Men frågan är hur länge ÖFK får behålla sin guldklimp.

Graham Potter har gått från tränare på fotbollens bakgård till att bli kanske Englands hetaste tränare på några år. Segern i London mot Arsenal var största skyltfönstret hittills för hans tränargärning.

- Potter är ingen hemlighet längre. Han är välkänd och klubbarna kommer att hålla ett öga på honom, säger Amy Lawrence.

Hon följde dubbelmötet med Arsenal och imponeras av Potters långsiktiga arbete. Men frågan är om hans sätt att jobba passar in i Premier League.

Mindre tid på sig

- Det handlar inte bara om att engelska klubbar ska våga chansa på honom, utan även att han ska hitta rätt utmaning. För han verkar vara en tränare som vill bestämma mycket och jobba på sitt sätt. Även i en Premier League-klubb som behöver återuppfinna sig själv finns ändå den vanliga pressen och där får han inte två eller tre år på sig att utföra en långsiktig plan. Det kommer att handla om, för honom, att anpassa sig.

I Östersund har Potter ofta förädlat spelare som ratats av andra klubbar. I en större klubb i Europa skulle han även behöva hantera storstjärnor. Men det tror inte Amy Lawrence blir ett hinder.

- Nej, inte när man tittar på hur han format sina spelare. En intressant sak som hände på Emirates och som jag fastnade för var när han inte ersatte spelare (Tom Pettersson) som lämnade planen för att sys. I en match av den här storleken antar man att tränaren ska göra ett byte. Det var ändå ganska lång tid kvar till halvtid. Men i stället visar han upp en fantastisk arrogans, alltså inte på ett dåligt sätt, som tyder på att han verkligen tror på sin förmåga och att hans lag har förmågan att omorganisera sig och hantera situationen.

Kindberg säger nej

Östersunds ordförande Daniel Kindberg har dock inga planer på att släppa tränaren?

- Graham ska ingenstans, säger den karismatiske klubbchefen.

- Varför ska han gå till en småklubb i en första- eller andraliga. Det är ju meningslöst. De sparkar ju managers varje vecka. Han ska till en storklubb där de har klass.

TT: Men hur ska du behålla Potter och alla spelare?

- Det är bara att säga nej. Det är inte svårt alls.

Och Kindberg verkar inte behöva oroa sig än. Graham Potter själv tänker inte i termerna att segern mot Arsenal var ett skyltfönster mot andra klubbar.

- Man kan inte tänka på det sättet när man är tränare för en fotbollsklubb. Jag åkte härifrån för sju år sedan för en klubb som inte riktigt var någonting, och för mig att nu se 5 000 supportrar (från Östersund) flyga hit när vi ligger under med 0–3. Att se den sammanhållningen som finns mellan klubben och Östersund är en underbar känsla för mig personligen.