Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Många BP-hjärtan klappar för Djurgården

Brommapojkarnas mittback Markus Karlsson tvekar inte: - Det är klart att jag vill att Djurgården ska vinna SM-guld.
Det har varit en vecka av spekulationer och märkliga uttalanden. Det som är ett faktum är följande: Markus Karlsson, Jon Persson och Rickard Henriksson spelar alla i Brommapojkarnas backlinje - och de har alla representerat Djurgården.

I sista omgången möts lagen på Stockholms stadion. Markus Karlsson spelade åtta år hos blåränderna, och han erkänner utan omsvep att det är klubben i hans hjärta.
- Självklart ska vi göra allt för att vinna. Det är ju lite komiskt att jag kan vara med och spela bort Djurgården från guldet, säger han.

Markus Karlsson har tidigare varit tydligare än så. Till Radiosporten har sagt att han funderade på att inte ställa upp mot Djurgården om BP redan var nedflyttningsklart inför sista omgången. Det blev ett herrans liv. BP-tränaren Claes Eriksson kallade till enskilt samtal med den 35-årige mittbacken.

Medan Claes Eriksson skyller på "billig journalistik" och tycker att det är oförklarligt hur man kan tro att elitidrottsmän inte vill göra sitt bästa för nuvarande klubben förklarar Markus Karlsson:
- Det som folk verkar ha missat är att vi fortfarande har chansen ...

Jo, BP har en mikroskopisk möjlighet att spela allsvenskt även nästa år. Men då krävs målkalas på Stockholms stadion - och det finns verkligen ingenting som talar för det.

Claes Eriksson låter meddela att BP inte kommer att uppträda mer offensivt än vad de brukar göra - och att bästa laget som vanligt ska spela. Det betyder att Markus Karlsson, som har varit helt ordinarie sedan han anslöt från norska Stabaek i somras, kommer att finns med på planen.
- Det är klart att jag vill att Djurgården ska vinna SM-guld, men inte på vår bekostnad, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.