Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellgaard under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Elfsborg och Hammarby på Borås arena.

Målvakterna ordnade kryss på Borås Arena

Det blev målvakternas match när Elfsborg och Hammarby drabbade samman på Borås Arena. Johan Wiland knep en straff och Kevin Stuhr Ellegard briljerade på ett friläge.

Det var varmt. Otroligt varmt på Borås Arena. Och när bataljen över var poängen delad och det 0–0 stod att läsa på resultattavlan. Trots det var det ingen tråkig match. Mest nöjda för dagen vara målvakterna.

Elfsborgs Kevin Stuhr Ellegaard och Hammarbys Johan Wiland stod för flera spektakulära räddningar. Och i de sista skälvande minuterna kunde matchen ha gått hur som helst.

Hammarbys inbytte Sander Svendsen fick ett inspel helt ren vid straffpunkten. Bättre chans än så får man inte. Men Ellegaards flyttade sig i sidled blixtsnabbt och kunde avvärja skottet.

- Det var skönt att kunna ta den. Vi jobbar stenhårt, jag kommer i rätt position därför att hela laget försvarar så bra, säger han ödmjukt.

- Hans räddning var helt fantastiskt. Han är värd en ros för den, säger Wiland, en gång själv målvakt i Elfsborg.

Går åt rätt håll

Inte långt därefter rann Elfsborgs Daniel Gustafsson igenom. Wiland var för sen, träffade honom på benen och domaren blåste straff. Men Wiland revanscherade sig och gick åt rätt håll på Issam Jeballs skott. En makalös räddning.

- Jag hade tur att gå rätt på straffen. Ibland behöver man lite flyt och det var dags nu. Jag är nöjd att ta den för att jag orsakade den, säger Hammarbymålvakten.

Hammarby fick en sista chans att avgöra. En frispark just utanför straffområdet på stopptid. Men Jiloan Hamads skott tog i ribbkryssets överkant (!).

- Jag är van vid Hamads frisparkar. Det är bara att vänta på bollen. Det var skönt att den inte gick in, säger Stuhr Ellegard.

Tränarna stämmer in i lovorden till målvakterna.

- Fantastiska insatser av bägge två, säger Hammarbys Stefan Billborn.

- Jag är glad över den kapacitet de visar upp, kontrar Elfsborgs Jimmy Thelin.

Förlängd svit

För Hammarby innebär krysset att man tappar i toppstriden. AIK leder serien tre poäng före Hammarby men med en match mer spelad och bättre målskillnad. Hammarby har bara fem inspelade poäng på de senaste fem matcherna medan AIK har ångat på i toppen.

För Elfsborg däremot innebär krysset att man förlänger sin svit mot Hammarby på Borås Arena. Laget har inte förlorat mot stockholmarna hemma i Borås på elva år. Senast Hammarby åkte hem med tre poäng var hösten 2007. Och man fortsätter att sikta uppåt i tabellen. Nu fem matcher i svit utan förlust.

Var det ett ställningskrig på planen så var det åtminstone en seger för Hammarbys klack, som dominerade bland de 7 682 på läktarna.