Fotbollsmålvakten Leandro Requena gjorde mål från omkring 100 meter. Arkivbild.
Fotbollsmålvakten Leandro Requena gjorde mål från omkring 100 meter. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Målvaktens mål kan ha varit rekordlångt

Den argentinske fotbollsmålvakten Leandro Requena gjorde i söndags mål för sitt lag chilenska lag Cobresal. Målet kan ha varit det längsta som har registrerats, rapporterar CNN.

Cobresal ledde med 2–0 över Colo-Colo i matchen i Chiles högsta liga och det var mindre än kvarten kvar att spela när Requena fick i väg bollen från sitt eget målområde. Bollen flög över hela planen, över huvudet på Colo-Colo-målvakten Brayan Cortés och in i mål.

Enligt TNT Sports Chile gjordes målet från cirka 101 meter, vilket skulle vara nytt längdrekord om det hela kan bekräftas av Guinness rekordbok.

Det nuvarande rekordet på drygt 96 meter sattes 2021 av Tom King under en match mellan Newport County och Cheltenham Town i Storbritannien.

– Jag frågade Juan Silva, klubbens manager, om man verkligen skulle skicka in en rekordansökan och han sade till mig ”ja, självklart”, säger Requena till Radio Bio Bio.

– Så nu väntar vi på det som behövs för att verifiera avståndet. (Silva) sade till mig att (Chiles fotbollsförbund) ANFP hade ringt honom för att kontrollera måtten på planen.

Matchen slutade till slut 3–1 till Cobresal.