Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Gustafsson. Arkivbild.

Målvakten skadad: "Hoppas det inte är allvarligt"

För tre år sedan blev Johan Gustafsson guldmålvakt i Frölunda efter ett skadeinhopp. Nu kan historien upprepa sig sedan succémålvakten Johan Mattsson blivit påkörd.

Mattsson tvingades bryta efter en period i Frölundas 5–2-seger över Djurgården i den tredje finalen. Hur läget är med honom är oklart.

Mattsson skadade sig i slutet av första perioden sedan Djurgårdsforwarden Jakob Lilja knuffat in Frölundabacken Jakob Moverare i Frölundamålvakten. Lilja blev utvisad för tilltaget. Gustafsson var också utsatt för en incident med framstörtande Djurgårdsspelare.

- Det är slutspel, det är tufft och tajt. Man får ta en smäll. Det var ingen fara, sade Gustafsson.

"Slutspelshockey"

Frölundatränaren Roger Rönnberg:

- Jag tror inte Djurgården har en plan att skada målvakter. Det är slutspelshockey och då är det hårt in på kassen. Det är upp till domarna, situationsrum och disciplinnämnd att ta tag i det, sade han.

Gustafsson släppte in första skottet – från just Lilja.

- Det hade inte spelat någon roll hur många matcher jag hade spelat innan. Den touchar backens blad och går rätt upp i krysset, sade Gustafsson som gjorde sina första minuter i det här slutspelet i tisdagsmatchen i Globen då han fick ersätta Mattsson i slutet av matchen.

"Erfarenheter"

I slutspelet 2016, när Lasse Johansson var förstemålvakt, fick Gustafsson också hoppa in på grund av skada. Då fick han spela hela finalserien och blev guldhjälte.

- Det kan jag dra nytta av, man tar med sig alla erfarenheter man är med om genom karriären.

- Det var lite speciellt att komma in så här, men det är fantastiskt kul att få spela SM-final. Det är få förunnat, sade Gustafsson.