Mika Zibanejad gjorde 1–0-målet mot Pittsburgh, och var nära att bli tvåmålsskytt. Bild: Keith Srakocic/AP/TT

Måltorkan över för Zibanejad

Mika Zibanejad bröt måltorkan när hans New York Rangers förlorade mot Pittsburgh på bortais.
– Det är klart att det är skönt att göra mål och bidra offensivt, säger Zibanejad till TT.

Mika Zibanejad har haft en poängfattig säsong hittills. Första målet kom den 19 januari, och det andra den 20 februari. Och hittills har det bara blivit sex assist, långt sämre än vad centern brukar prestera.

Men i mötet mot Pittsburgh visade Zibanejad vad han kan prestera, när han gav Rangers ledningen dryga minuten in i matchen, sedan han kommit med fart i ett två mot ett-läge.

"Gjorde det svårt"

Men det blev en kortvarig glädje för svensken och de övriga Rangersspelarna. På en minut och en sekund hade Pittsburgh öst in tre mål via John Marino, Kasperi Kapanen och Sidney Crosby, och Pittsburgh kunde gå till periodvila med en 3–1-ledning.

Zibanejad var ytterst nära att ge bortalaget hopp igen, men backhandskottet träffade stolpen. Perioden slutade mållöst och i tredje kunde i stället Pittsburgh addera ytterligare två mål till protokollet, och matchen slutade därmed 5–1.

– De gjorde det svårt för oss, konstaterar Mika Zibanejad vid presskonferensen efter matchen.

"Kommer inte tillbaka"

Att sviten av sex matcher utan mål nu är bruten hade han svårt att glädjas åt.

– Vi förlorar i dag, så det är svårt att kunna ägna en tanke åt det. Men jag tycker att vi spelat bra matcher den sista tiden, och speciellt den här veckan. De får tre snabba mål i slutet av första och vi lyckas inte riktigt komma tillbaka i matchen efter det, säger Zibanejad och fortsätter:

– Vi får försöka ta med oss det vi har gjort de senaste matcherna och försöka lära oss av de två perioderna vi inte fick ut så mycket av vårt spel, och gå vidare.

Pittsburghs Marcus Pettersson noterades för säsongens första assist, när han var inblandad i förarbetet till Jevgenij Malkins 4–1-mål.

Rangers får chans till revansch redan under natten mot onsdagen, då lagen möts igen.