Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Önnered togs ned på jorden efter två raka segrar – och föll med uddamålet i streckmötet med VästeråsIrsta.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Önnered togs ned på jorden efter två raka segrar – och föll med uddamålet i streckmötet med VästeråsIrsta. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Målsnålt Önnered föll i streckmötet

Efter två raka segrar var det roliga slut. Önnered förlorade mot formstarka VästeråsIrsta med uddamålet, 19–18, och är därmed kvar på kvalplats.
– Det är många som missar och många tekniska fel. Det måste bort, konstaterar mittsexan Ida Reinholdsson.

Önnered har vaknat efter landslagsuppehållet – och kom till Västerås med två raka segrar i bagaget. VästeråsIrsta är dock ett av seriens formstarkaste lag – vilket de också skulle visa.

Hemmalaget hade kommandot och gick till paus med en 13–11-ledning. Önnered hade visserligen kontakt hela vägen in på målsnöret, men hade väldigt svårt att få hål på VästeråsIrsta.

– Det är många som missar, och många tekniska fel. Det måste bort. Vi blir stressade av deras försvar samtidigt som vi kan bättre och borde kunna hantera det, säger linjespelaren Ida Reinholdsson efter matchen.

Totalt mäktade Önnered inte med mer än sju mål i andra halvlek (varav det sista var ett tröstmål till 19–18 i absoluta slutsekunden).

– Defensivt är det jättebra. Men förra matchen släppte vi 28 mål och vann, nu släpper vi 19 och förlorar, konstaterar Reinholdsson.

"Riktigt dåliga straffar"

Hon själv hade full pott i straffkasten till en början (3 av 3 möjliga) men missade två stycken i matchens slutskede.

– Det är riktigt dåliga straffar. Hade jag satt dem hade läget såklart varit annorlunda i slutet, säger 23-åringen.

I och med uddamålsförlusten missade Önnered chansen att kliva över kvalstrecket och upp på slutspelsplats. Nästa match för göteborgarna blir ett ännu tuffare test: nämligen hemmamötet med Sävehof den 29 januari.

– Tills dess måste vi få ner de tekniska felen, men gör vi en lika bra match bakåt som i dag så kan det bli bra, säger Ida Reinholdsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.