Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf förväntas vara tillbaka i träning i morgon (måndag).

"Målsättningen är att han ska träna i morgon"

Victor Nilsson Lindelöf är fortsatt inte hundraprocentig. Till morgondagens (måndagens) träning förväntas han dock vara det.

Manchester United-försvararen Victor Nilsson Lindelöf fick bryta bortamatchen mot Turkiet i halvtid efter att ha känt sig krasslig och matt. Något som han även var morgonen därpå, vilket innebar att han inte fanns med bland de svenska landslagsspelare som under söndagen "gjorde media" efter hemkomsten från Turkiet.

Landslagsledningen förväntar sig dock att Lindelöf ska vara back in action på måndagen.

- Målsättningen är att han ska träna för fullt i morgon. Jag pratade med honom precis innan jag kom ner hit och vi käkade lite snabbt. Såklart, som alla andra spelare känner han sig också trött efter gårdagen och resan hit. Jag hoppas han kan träna för fullt i morgon.

TT: Om han inte tränar i morgon, är han körd för matchen på tisdag eller finns det någon annan "deadline"?

- Det tar vi då. Jag spekulerar inte. Min utgångspunkt är att han ska träna i morgon och där utgår jag ifrån i min arbetshypotes.

Tycker om ärlighet

Det fina i kråksången var dock enligt Wettergren att Lindelöf, mitt i en mycket viktig match på en kokande arena i Konya, valde att vara öppen med att han inte var hundra. Något som föranledde bytet med Filip Helander i pausvilan.

- Han sade bara att han inte kände sig hundraprocentig till mig och där var vi tvungna att ta ett beslut. Jag är väldigt glad över att han kommer och säger det för vi tycker om när spelare är ärliga mot övriga laget. Han kände sig inte hundra och då tog vi ett byte.

De svenska, taktiska rockaderna i den matchen blev med facit i hand framgångsrika. I och med 1–0-segern kan Sverige vinna sin Nations League-grupp vid seger mot Ryssland hemma på tisdag.

"Det är vår styrka"

Enligt Wettergren finns det inga frågetecken rent spelarmässigt inför den matchen.

Oavsett om det skulle finnas det kvarstår dock det faktum att den svenska spelmodellen inte faller på individer. Om inte annat visade lördagens halvtidsbyte det.

- Det är vår styrka. Vi har fått kritik från många att vi bytt runt och så i vissa matcher. Men när det händer en sådan grej så är det är vår styrka. Alla har tränat med varandra på träning och det var inga som helst problem för Filip att komma in. Han satte inte en fot fel.