Vegasspelarna firar segern i Chicago.

Målrekord för Vegas i Chicago

Aldrig har Vegas varit med om en sådan målfest under sin i och för sig korta NHL-tillvaro. Matchen mot Chicago slutade 8–3, och William Karlsson stod för ett av Vegasmålen.

|

Gästerna inledde oartigt på Chicagos hemmaarena, genom att i första perioden ta ledningen med tre mål.

Chicagos Gustav Forsling gjorde sedan ett försök att få till en vändning genom att sätta sitt första mål för säsongen, en reducering till 3–1 halvminuten in i andra. Men sex minuter senare gav William Karlsson svar på tal i form av 4–1 för Vegas.

Dylan Strome reducerade en gång till, men sedan rasslade det i väg, och i mitten av sista perioden stod det 8–2 till Vegas. Kanske föga tröst för Erik Gustafsson att han med säsongens fjärde mål fick sista ordet i form av en reducering till slutresultatet 8–3.

Klefbom avgjorde

Dallas–Edmonton var desto målfattigare, och gick till förlängning med ställningen 0–0. Där serverade Leon Draisaitl efter två och en halv minut en delikat puck till Oscar Klefbom, som tryckte in en segerpuck för Edmonton, Karlstadsonens första mål för säsongen.

I Buffalo var det svensk backduell mellan rookien Rasmus Dahlin och San Jose-stjärnan Erik Karlsson. Dahlin och hans Buffalo vann med 3–2 efter förlängning, vilket betydde en rekordlång svit för laget på tio segrar. I och med segern är Buffalo bäst i hela NHL med 36 poäng.

Colorado vann

I övriga matcher gjorde Victor Rask Carolinas första mål när Montréal besegrades med 2–1.

Calle Järnkrok och Filip Forsberg fick varsin assist, vid 1–0 respektive 2–2, när Nashville försökte få bukt med Colorado. Men till slut avgjorde Tyson Jost, assisterad av Carl Söderberg, till 3–2 för Colorado.

I Anaheims seger mot Tampa Bay fick Pontus Åberg en assist vid ledningsmålet 2–1, och både Åberg och Marcus Pettersson hjälpte Carter Rowney då han spikade slutresultatet 3–1.

Oskar Lindblom fick en assist när hans Philadelphia mötte Ottawa, där kanadensarna dock till slut vann med 4–3.