Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Målramen för stor – Schweiz match fick skjutas upp

Gårdagens VM-kvalmöte mellan Schweiz och Litauen i Sankt Gallen fick skjutas upp en kvart.
Anledningen? Målet var för stort. Med hela tio centimeter.
– Jag tänkte: konstigt, säger målvakten Yann Sommer till Blick.

Under uppvärmningen inför söndagens VM-kvalmatch på Kybunpark i Sankt Gallen i Schweiz fick hemmalaget sig en rejäl chock. Trots att domarna inför matchen hade inspekterat målen och godkänt dem visade sig Schweiz målram plötsligt vara tio centimeter högre än de korrekta måtten (2,44 meter).

– Under uppvärmningen märkte vår målvaktstränare Patrick Foletti att målet till vänster var tio centimeter för högt, säger den schweiziska landslagskommunikatören, Adrian Arnold.

LÄS MER: Janne luftar landslaget efter VM-kvalsegrarna

Den rutinerade förstemålvakten Yann Sommer, som stod och motade skott från lagets målvaktstränare, berättar hur han insåg att något var fel med målburen.

– Ärligt talat såg jag det inte ens, det var inte förrän Foletti (Patrick, målvaktstränare) satte bollen i målet två eller tre gånger som jag tänkte: konstigt, säger han till Blick.

Efter det försökte arenapersonal, med hjälp av en polis, att justera höjden genom att sänka målet, som kan justeras genom att föras ner i hål i marken.

Det lyckades inte. Istället tvingades fem personer hjälpas åt att koppla loss målet och forsla det av planen för att kunna ersätta det med en fungerande målram.

LÄS MER: Salming bemöter Ibrahimovic kritik

En kvart senare var målburen på plats, och matchen kunde visslas igång.

Schweiz vann hemmamötet med Litauen efter ett tidigt 1–0-mål redan i den 2:e minuten av Liverpool-spelaren Xherdan Shaqiri. Segern innebär att schweizarna har full pott i VM-kvalet efter att ha besegrat Bulgarien i öppningsmatchen. Italien leder gruppen med bättre målskillnad.

LÄS MER: Seger för Sverige i VM-kvalmötet med Kosovo

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.