Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mållöst på Gamla Ullevi

IFK Göteborg och Mjällby försöker jaga Elfsborg på allsvenskans fjärdeplats.

Men skral fotboll och 0-0 på Gamla Ullevi gjorde att båda lagen halkade efter.

De blåvita supportrarna visslade åt sitt lag efter slutsignalen.

-Det är inte okej att vi spelar så här. Folk betalar pengar för att komma hit och titta. Då måste vi leverera mer. Vi är väldigt missnöjda med vår prestation, säger Göteborgs tränare Jonas Olsson.

Fjärdeplatsen i allsvenskan ger en bronsmedalj och ökade möjligheter till Europaspel nästa år. Men nu växte gapet från fem poäng till sju för både Blåvitt och Mjällby.

Det var en match som inte förtjänade någon segrare. För lågt tempo och för lite kreativitet gjorde att försvaren sällan hotades.

-Vi var alldeles för orörliga och gjorde bolltransporter i stället för att passa, säger Jonas Olsson.

I första halvlek gjorde Mattias Asper sin vassaste räddning på en besynnerlig bakåtpassning. Jesper Westerbergs rensning, som mest liknade ett skott på eget mål, tvingade Mjällbymålvakten att visa sina reflexer.

Jonas Olsson igen:

-Första halvlek var vår sämsta på länge. I andra var attityden bättre, men fortfarande fanns inga linjer i spelet. Det var för långt mellan lagdelarna och hafsigt spel.

Göteborg försökte mata bollar till Tobias Hysén. Så länge mittbackarna Patrik Rosengren och Robin Cederberg höll koll på fjolårets skyttekung hade Asper en lugn söndag.

En enda gång slet sig Hysén loss och dribblade av två optimistiskt stötande försvarare. Mattias Asper räddade Hyséns högerskott från nära håll.

Mjällby gjorde en taktiskt okej bortamatch, men tränaren Peter Swärdh saknade kvalitet på både passningsspelet och Gamla Ullevis gräs.

-Jag tycker synd om IFK, Öis och Gais som ska spela på den här planen varje vecka. Det är inte rimligt att Sveriges näst största stad ska ha allsvenskans absolut sämsta gräsmatta, säger Swärdh och fortsätter: -Planen gör att det blir väldigt många tekniska missar. Gräsmattan är mycket sämre än allsvenskans övriga planer och det sätter begränsningar för hur man kan genomföra sin spelidé.