Southampton såg till att Crystal Palace åkte på en ny förlust.

Mållöst och poänglöst för Hodgson

|

I stället var det mesta precis som vanligt. Redan i sjätte minuten hamnade Crystal Palace i underläge hemma på Selhurst Park, när Southamptons Steven Davis snappade upp en utboxning och placerade in matchens enda mål.

I och med 0–1-förlusten slog Crystal Palace ett negativt ligarekord efter att ha inlett säsongen med fem matcher utan vare sig poäng eller mål. Laget ligger sist i Premier League, med noll poäng och 0–8 i målskillnad.

Det är dessutom svårt att se någon ljusning i siktet den närmaste tiden. I de tre kommande omgångarna väntar topplagen Manchester City, Manchester United och Chelsea.

Manchester City är ny serieledare efter lördagens överkörning – 6–0 borta mot Watford. Sergio Agüero stod för ett hattrick och fick sällskap av Gabriel Jesus, Nicolas Otamendi och straffskytten Raheem Sterling i målprotokollet.

Samtidigt har Liverpool fortsatta bekymmer. Efter 0–5 mot just City förra helgen och 2–2 hemma mot Sevilla i veckans Champions League blev det ett nytt poängtapp när Burnley kom till Anfield. Liverpools bräckliga försvarsspel visade sig på nytt när gästerna kunde ta ledningen genom Scott Arfield i 27:e minuten. Mohamed Salah kvitterade tre minuter senare och matchen slutade 1–1, efter att Liverpools Dominic Solanke prickat ribban i slutminuterna.

Många lag drömmer om att komma till Wembley, men för Tottenham är det på väg att bli en mardrömsarena. Londonlaget väntar fortfarande på första segern på sin temporära hemmaplan. Den kom inte mot Martin Olssons Swansea som försvarade sig bra och klarade 0–0.