Mållöst för Mjällby och Norrköping

|

Mjällby håller avståndet till Norrköping i den allsvenska tabellen efter en poäng hemma på Strandvallen. Matchen slutade 0-0.

Det är i andra halvlek som fotbollsmatcher oftast avgörs.

Men Mjällby kunde inte få till det mot det starka Norrköpingsförsvaret.

Den första halvleken på Strandvallen var jämn, med ett spel där ingen riktigt kunde bryta mönstret. Och känslan av att Mjällby och Norrköping mer gick in för att inte förlora än att ta tre poäng.

Utgångsläget var två poängs skillnad på den nedre halvan av tabellen med fördel Mjällby. Nu är avståndet identiskt.

Marcus Ekenberg hade dock en nick som räddades på mållinjen, och en hård frispark som Norrköpings målvakt Niklas Westsberg fick fingrarna på.

Norrköping hade ingenting.

Mjällby dominerade i andra halvlek och sprätte till direkt efter pausen.

Men Westberg tippade Erton Fejzullahus skott ribba över. Och gjorde samma sak med Ekenbergs nick minuten efter.

Fejzullahu, målspottare i superettan för Mjällby, lämnade klubben sensommaren 2009 för holländska Nijmeegen. Nu var han tillbaka och i startelvan.

Han var centimetrar från att bli matchhjälte.