Mållöst för Blåvitt

ANNONS
|

I och med köpet av Karl Svensson och en skadefri Nicklas Carlsson har IFK Göteborg ytterligare två mittbackar som konkurrerar med de två senaste årens givna Ragnar Sigurdsson och Mattias Bjärsmyr. Mot de regerande norska mästarna i går prövade Blåvitts tränare att placera Sigurdsson i den defensiva centrala rollen på mittfältet.

´- Jag var mittfältare på Island, men det kändes som om det var länge sedan, säger "Ragge" till GP efter matchen. Det var roligt även om det är helt annan roll.

Han var klok nog att inte göra det svårare än nödvändigt och klarade sig med ett godkänt betyg. Efter två operationer är han inte hundra procent ikapp fyrsikt och i slutet av matchen tröttnade han och klev av.

ANNONS

- Jag är nog bäst som mittback. Fast konkurrensen i mittförsvaret ökar och i dag var Nicklas Carlsson grym, säger Sigurdsson.

Norsk fotboll visade musklerna i går när Stabaecks inomhusarena med plats för 15 000 invigdes med matchen mot IFK Göteborg. Nu blev inte matchen någon direkt festlig tillställning och det 3 250 på plats, därav ett 100-tal Blåvittsupportrar, var nog mer imponerade över bygget än kampen, som slutade 0-0.- Från vår sida var det en typisk första match på säsongen, säger IFK-tränaren Jonas Olsson. Vi gjorde rätt många tekniska misstag, framförallt i inledningen. På det hela taget är jag ändå nöjd med tanke på det starka motståndet.

Mest nöjd är han med försvarsspelet, däremot anfallsspelet lämnade en del att önska. Mathias Etéus fick chansen från start i anfallet, men han var alldeles för ensam för att kunna uträtta något vettigt. Tobias Hysén hade ett par halvfarliga avslut, likaså Jakob Johansson - mycket mer än så åstadkom inte IFK Göteborg.

- Att vi har fem spelare på mitten får inte göra att vi blir för bekväma framåt och inte fullföljer, säger Jonas Olsson. Vi kommer ändå att fortsätta med det spelsystemet ett tag till.

Den 1 februari åker Blåvitt till Malaga på sitt första av två träningsläger.

ANNONS

Så startade Blåvitt

ANNONS