Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Rosén och hans lagkamrater i Växjö kunde fira trotjänarens 500:e match på festligt manér. Arkivbild.

Mål och seger när Robert Rosén firade 500

Robert Roséns jubileumskväll blev som den bästa av drömmar. 500 matcher för Växjö firades med kärlek från publiken, mål och seger.

Robert Rosén är den som gjort såväl flest mål som flest poäng i klubbens historia och SHL-matchen mot Linköping innebar jubileum i form av framträdande nummer 500 i Växjötröjan.

- Det är kanske inte så vanligt numera att man spelar många matcher för samma klubb. Men jag trivs otroligt bra här, allt är proffsigt rakt igenom. Våra fantastiska fans visade åter prov på sitt stora hjärta, säger Rosén och tänker på kärleken han mötte innan första nedsläpp.

30-åringen, som är hockeyfostrad i närbelägna Alvesta, uppmärksammades förstås innan första nedsläpp och festligheterna fortsatte på isen. Redan i matchens tionde spelminut antecknade sig Robert Rosén i målprotokollet som matchens andra målskytt efter att snyggt ha styrt in Noah Welchs passning.

- Robert Rosén är en av få av de gamla spelarna som klarat omställningen till den moderna hockeyn. Enorm bolltalang och ett fantastiskt spelsinne, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Fasth i OS-form

Innan dess hade lagkompisen Brendan Shinnimin gjort matchens första mål. Växjöledning med 2–0 efter en period var förstås tungt för Linköping som inlett matchen piggt men stött på patrull i form av Viktor Fasth i gryende OS-form i Växjös kasse.

- Isens bästa spelare i den första perioden, säger Sam Hallam om sin landslagsmålvakt.

Andrew Gordons reducering till 1-2 6.59 in i slutperioden betydde att det åter var match med stort m. Linköpings hopp blev dock inte långvarigt. Tuomas Kiiskinens powerplaymål säkrade Robert Roséns fest och ändade de östgötska poängdrömmarna.

- Det blir till att käka något gott och se vart kvällen tar vägen, säger Rosén.

Hoppas på bästa våren

Robert Rosén har en serieseger och ett SM-guld som fina minnen från förr men hoppas förstås på att den här våren ska bli den hittills bästa i Växjös tröja.

- Absolut, vi har satt oss i en bra position, säger Rosén och tänker på den stora serieledningen och stundande CHL-finalen.

Men Växjö har ännu inte vunnit något den här säsongen. De avgörande matcherna ligger framför dem.

- Det är nu det tuffa börjar, vi får inte slå oss till ro på något sätt.