Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mål och missar av Zlatan mot City

En missad straff och ett friläge åt fanders. Men även en påpasslig kvittering.…Zlatan Ibrahimovic hade en blandad afton när hans PSG spelade 2–2 hemma mot Manchester City i det första kvartsfinalmötet i Champions League

Sju gånger har Zlatan Ibrahimovic fått sina drömmar om att få fingra på Champions League-pokalen krossade av brittiska lag.
Om det blir en åttonde? Oklart. Oavgjort, 2–2, inför nästa veckas retur på Etihad Stadium i Manchester innebär att Ibrahimovic och PSG inte klarar sig med 0–0 eller 1–1.
Å andra sidan håller den svenska landslagsstjärnans hysteriska målform i sig.
Inte ens en missad straff i 14:e minuten sedan Citys målvakt Joe Hart kastat sig exakt dit Ibrahimovic brukar slå sina straffar, ner i målvaktens högra hörn, eller ett missat friläge tio minuter senare fick självförtroendet att svikta.


City hann visserligen ta ledningen genom Kevin de Bruyne i 38:e minuten. Men tre minuter senare var det utjämnat. Och det var Zlatan Ibrahimovic som gjorde det. Svensken hade identifierat Citys brasilianske back Fernandos stora svaghet. Oförmågan att hantera bollen. Så när Hart spelade bollen till Fernando närmade sig Ibrahimovic för att stressa backen, som slog bollen rakt på Ibrahimovics utsträckta fot och i mål. Mål för Zlatan i tredje slutspelsmatchen i rad.


En kvart in på den andra halvleken tog PSG ledningen. Angel Di Maria slog en hörna, Edinson Cavani steg till väders och fick huvudet på bollen, Hart fick fingrarna på densamma, men hade ingen chans när Adrien Rabiot slog in returen.
Minuter senare vädrade hemmasupportrarna mål men Ibrahimovics nick hamnade i ribban.
I stället bjöd PSG tillbaka. Försvarsslarv innebar att Fernandinho kunde sparka in 2–2 i 72:a minuten.
I onsdagens andra kvartsfinal vann Wolfsburg hemma mot Real Madrid med 2–0. Ricardo Rodriguez (straff) och Maximilian Arnold gjorde målen i första halvlek.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.