Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mål igen av Silfverberg när Anaheim vände

Anaheim reste sig från 0–2-underläget och vann den andra Stanley Cup-semifinalen mot Nashville med 5–3. Därmed kvitterades matchserien till 1–1.

Jakob Silfverberg stod för ett av målen i andra perioden, hans nionde mål under slutspelet. Därmed leder han målligan i slutspelet tillsammans med Jake Guentzel i Pittsburgh. Silfverberg blev i och med målet åttonde svensk att göra minst nio mål i samma slutspel i NHL-ishockeyn.

Anaheim, som förlorade den första matchen som även den spelades på hemmaplan, var trögstartat och mindre än nio minuter in i matchen hade Nashville en 2–0-ledning. Anaheim fick in sitt första mål bakom Pekka Rinne när det återstod en minut av första perioden.

I andra perioden vände matchen ordentligt då Anaheim gjorde tre mål. Silfverberg gjorde 2–2, snyggt framspelad av Rakell.

- Jakob får gärna bjuda mig på middag som tack för den framspelningen. När som helst, säger Rakell till Expressen.

"Ett av de bättre passen"

Silfverberg var nöjd med målet och framför allt med framspelningen av landsmannen.

- Det här var nog ett av de lättaste målen i karriären. Jag blev helt paff när pucken kom. Ett av de bättre passen jag sett, säger Silfverberg till Expressen.

Nashvilles Filip Forsberg gjorde 3–2 för gästerna, på en passning från Viktor Arvidsson, som även noterades för assist till Ryan Johansen som gjorde matchens första mål. Arvidsson utsågs till en av matchens stjärnor.

- Visst är det lite bittert att vi tappade ledningen två gånger, men vi vann en av de två matcherna här i Anaheim och det var målsättningen när vi kom hit, säger Arvidsson till Expressen.

Viktig seger inför bortaspel

Rakell säger att kvitteringen i matchserien var viktig, framför allt inför de två kommande bortamatcherna.

- Det hade varit tufft att komma tillbaka mentalt om man legat under med 2–0 i matcher, speciellt att komma till deras arena och spela med ett sådant underläge, säger han.