Mästartränaren ger Wenger sitt stöd

Antonio Conte har redan fört Chelsea till Premier League-titeln. Inför FA-cupfinalen ger han sitt stöd till hårt ansatte motståndartränaren Arsène Wenger.

ANNONS
|

Efter 21 år som tränare i Arsenal får Arsène Wenger ta emot mer kritik än någonsin tidigare och det är högst osäkert om fransmannen är kvar i klubben nästa säsong.

Mästartränaren Antonio Conte, vars Chelsea möter Arsenal i lördagens FA-cupfinal, har ingen förståelse för avgångskraven.

- Han har visat att han är en fantastisk tränare i 20 år. Det är bara den här säsongen de har missat en Champions League-plats. Arsenal spelade i turneringen 19 år i rad. Det visar att han har gjort ett väldigt bra jobb, säger han.

ANNONS

Conte fick på presskonferensen inför FA-cupfinalen frågan om han anser att Wenger bör räknas som en av de största tränarna.

- Absolut. När någon stannar så länge i samma klubb, och nu pratar vi om en fantastisk klubb som Arsenal, måste vi betrakta honom som en av de bästa tränarna i historien.

Själv har Conte två år kvar på sitt kontrakt – och han skulle gärna stanna längre.

- Om klubben ger mig möjlighet att vara kvar är jag tillgänglig. Jag hoppas få stanna i många år, säger han.

Chelsea går in i FA-cupfinalen utan skador. Arsenal har stora försvarsproblem: Laurent Koscielny är avstängd, Gabriel är skadad och Shkodran Mustafi kan missa matchen på grund av en hjärnskakning.

TT-AFP

ANNONS