Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Mästarens chockbesked: Lägger av

Knappt en vecka har gått sedan Nico Rosberg tog hem VM-titeln i Formel 1. Därför kommer beskedet att tysken lägger av som en chock för hela motorsportvärlden.

Kampen om VM-titeln i Formel 1 var en hård sådan mellan britten Lewis Hamilton och tysken Nico Rosberg. Den sistnämnde stod till slut som segrare och bröt därmed Hamiltons dominans de senaste åren.

LÄS MER: Rosberg tog hem VM-titeln: "Jag är stolt"

Därför kommer beskedet att 31-åringen slutar med omedelbar verkan som en chock för motorsportvärlden. Orsaken ska vara den enorma uppoffring som det krävdes för att ta hem VM-titeln, något som Rosberg inte är villig att upprepa.

”Det har alltid varit min dröm att bli världsmästare i Formel 1. Genom hårt arbete, smärta, uppoffringar så har jag klarat det. Jag har bestigit berg. Jag är på toppen och det känns helt rätt. Mina starkaste känslor är nu att vara tacksam för alla som har stöttat mig och gjort den här drömmen till verklighet”, skriver han på Facebook.

”Denna säsongen var väldigt tuff. Jag har pushat mig som en galning i alla aspekter efter misslyckandena de senaste två åren. Detta har påverkat de som jag älskar, det här har varit en familjeinsats av uppoffringar. Jag kan inte hitta ord för att tacka min fru Vivian. Hon har varit helt otrolig”, skriver han.

LÄS MER: Känslosamma avskedet: "Valde att följa mitt hjärta"

Beslutet tog han i måndags, innan han hade vunnit världsmästartiteln.
”På morgonen av racet i Abu Dhabi visste jag att det kunde bli mitt sista race, det gjorde att jag kunde tänka klart innan starten. Jag ville njuta av varje stund. Jag tog beslutet i måndags, efter att ha tänkt över det en dag”, skriver han.

LÄS MER: Rosbergs fina gest – tillägnar segern till Schumacher

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.