Genrebild.
Genrebild. Bild: PETTER ARVIDSON

Månprinsen A.M. död – tvingades avlivas

Svensk travsport är i sorg. Kallblodsstjärnan Månprinsen A.M. har dött vid en ålder av 13 år. Delägaren Anna Maria Öberg bröt ihop när hon berättade om beskedet i TV12.
– Vi gjorde allt vi kunde – men det gick inte, säger en knäckt Öberg.

ANNONS
|

Tidigare i höstas gick Sveriges främsta kallblodstravare genom tiderna, Järvsöfaks, ur tiden.

Nu har nästa svenska kallblodsstjärna dött.

Månprinsen A.M., som tränades och kördes av veteranen Gunnar Melander, har avlidit, endast 13 år gammal.

Beskedet har tagits emot med chock i trav-Sverige.

– Tårarna tar aldrig slut. Det kommer att ta lång tid att bearbeta det här. Men samtidigt så känner jag en så oerhörd tacksamhet att jag fick ha en sådan här häst., säger AnnaMaria Öberg, delägare och sambo till tränaren Gunnar Melander, till Travronden.

Därför dog Månprinsen A.M.

Nu berättar ägaren varför den populära hästen tvingats avlivas.

– Det började lite för 1,5 år sedan. Prinsen som alltid varit som en liten skål med kärlek och alltid så snäll fick ibland svarta droppar av ilska och frustration. Vi gjorde allt för att få honom gladare. Bytte foder, ändrade träning, flyttade på honom. Vi gjorde allt, men det blev bara värre och värre, säger Öberg.

ANNONS

– Han gjorde utfall mot Tusse som är hans kompis. Han har ju alltid älskat honom. Sedan gav han sig på Gunnar och sedan gav han sig på även mig. Då kände vi att det inte längre skulle gå. Han var förändrad i blicken. Det var som att en demon hade tagit sig in i Prinsens kropp. Det är möjligt att han kanske fått en hjärntumör. Jag vet inte. Men vi kunde ju se med all tydlighet att han inte mådde bra och det blev som sagt bara värre och värre.

LÄS MER:Häst dog under V75-lopp på Åbytravet

Månprinsen A.M. gjorde sin sista start i juni månad i Kallblodsfinalen på Bergsåker. Det slutade med galopp.

Fem år i rad blev Järvsöfaks arvtagare utsedd till Årets kallblod i Svensk travsport, 2013-2018.

Månprinsen A.M. tog 71 segrar på 112 starter i karriären och sprang in totalt 9,4 miljoner kronor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS