Mållöst Londonderby i Premier League

|

Arsenal har inte haft det lätt på Stamford Bridge. Inför söndagens möte hade klubbens fem senaste ligamatcher mot stadsrivalen slutat med lika många förluster.

Av den anledningen var tränaren Arsène Wenger & Co ute efter en efterlängtad seger.

Och taktiken var tydlig: pressa hårt och vinn bollen högt.

Arsenal lyckades med pressen, vilket resulterade i att gästerna vann bollen i bra lägen och därmed inte hade särskilt långt fram till Thibaut Courtois mål.

Tillvägagångssättet resulterade även i några farliga chanser, där situationen i 41:a minuten var den allra hetaste. Aaron Ramsey snubblade sig igenom Chelseas försvar och träffade Courtois vänstra stolpe. Alexandre Lacazette var först på returen men skickade bollen över ribban.

I andra halvlek, i 75:e minuten, nickade Shkodran Mustafi in 1–0 – trodde han. Men den tyske försvararen tjuvade lite väl mycket och målet dömdes bort för offside.

Dessförinnan, drygt 20 minuter in i derbyt, hade Chelseas Pedro missat ett friläge.

I slutminuterna blev hemmalagets David Luiz utvisad.

Någon seger för Arsenal blev det inte. Men Londonmötet resulterade i alla fall i ett trendbrott i och med poängen på Stamford Bridge.