Robert Lewandowski stod för ett hattrick i 6–0-segern.
Robert Lewandowski stod för ett hattrick i 6–0-segern. Bild: Matthias Schrader AP/TT

Mästarna Bayern körde över Mönchengladbach

Bayern blev klara ligamästare redan innan avspark mot Mönchengladbach. Men de tappade inte fokus för det – och körde över gästerna med 6–0.

Leipzig behövde ta poäng borta mot Dortmund för att hålla titelstriden i tyska Bundesliga vid liv i åtminstone några timmar till – men tabelltvåan föll med 2–3.

Därmed säkrade Bayern München sin nionde raka ligatitel – och den 30:e genom tiderna – drygt en timme innan avspark mot Mönchengladbach.

Men det blev full fart från de tyska giganterna ändå. Efter första 45 minuterna stod det 4–0 på resultattavlan och den polske anfallsstjärnan Robert Lewandowski hade gjort Bundesligamål nummer 199 och 200 i karriären. Det 200:e en spektakulär volley från en svår vinkel.

"Alltid full fart"

32-åringen fullbordade sitt hattrick på straff i andra halvlek och står nu på 39 ligamål den här säsongen. Han är bara ett mål ifrån att tangera Gerd Müllers rekord på 40 mål från 1971–1972. Matchen slutade 6–0.

– Jag kör alltid full fart och ger allt för laget. Jag kan bara vara tacksam för alla framspelningar jag får från mina lagkamrater, säger Lewandowski enligt AFP.

– Det viktigaste var att visa på planen att vi är mästare och att ta poängen.

Avståndet ner till Leipzig är tio poäng med två matcher kvar att spela.

Sancho hjälte

Leipzig krigade sig tillbaka från ett 0–2-underläge mot Dortmund. Reduceringen kom genom försvararen Lukas Klostermann på en hörna från Emil Forsberg och spanjoren Dani Olmo kvitterade i öppet mål sedan tre Leipzigspelare kommit fria.

Men Sancho slog in segermålet för Dortmund efter ett vackert anfall i den 87:e minuten.

Tre viktiga poäng för Dortmund som går upp på fjärdeplats, vilket innebär Champions League-spel nästa säsong. De är två poäng före Frankfurt med en match mer spelad.

Emil Forsberg och kompani får i stället ladda om inför finalen i tyska cupen på torsdag där de återigen ställs mot Dortmund.