Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Celtics Mikael Lustig. Arkivbild.

Lustig: "Svårt att ta sig vidare"

Ny Champions League-säsong. Nytt gruppspel mot "två stora elefanter".

Högerbacken Mikael Lustig kan inte hålla sig när Champions League kommer på tal. 30-åringen ler lite uppgivet och konstaterar kvickt att Celtic – precis som under förra säsongen – förmodligen inte kommer vara ett av gruppens två lag som går vidare till åttondelsfinal.

- Bayern München och PSG ska vi inte kunna rå på, säger han.

- Vi hoppas så klart att kunna ta någon poäng här och där i de matcherna men om vi ska vara realistiska så är det väl tredjeplatsen vi ska slåss om, och det blir väl mot Anderlecht.

Tuff lottning – igen

Storklubben Celtic, som har vunnit skotska ligan de sex senaste säsongerna, hade ingen vidare tur med lottningen i Monaco.

Bolldragningen i slutet av augusti resulterade i att Lustigs klubb hamnade i samma grupp som stjärnlagen Bayern München, Paris SG och belgiska Anderlecht.

Därmed står Celtic, som förra säsongen ställdes mot Barcelona, Manchester City och Mönchengladbach, inför en ny tuff säsong i Europa, och de inleder äventyret hemma i Glasgow mot Neymars och Kylian Mbappés nya klubb PSG.

Att det på nytt blev en tuff grupp är något som Mikael Lustig tycker är rätt surt.

"Oerhört svårt"

- Ja, lite så är det. Speciellt efter att vi de senaste två gångerna har hamnat i grupper där det har funnits två stora elefanter. Då är det oerhört svårt att ta sig vidare, säger han.

- Vi tog poäng hemma och borta mot Manchester City men det var en riktig tuff grupp. Det hade varit lite roligare om vi hade hamnat i en enklare grupp... Men det blir ju häftiga matcher.

Landslagskompisen Victor Nilsson Lindelöf ser ut att få starta i Manchester Uniteds hemmamöte med Basel, där skadade Alexander Fransson saknas, och Pontus Wernbloom lär ha en given startplats i CSKA Moskvas bortamatch mot Benfica.

Vid sidan av svenskarnas matcher inleds Champions League-gruppspelet med finalreprisen från säsongen 2014–2015: Barcelona–Juventus.