Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KENTA JÖNSSON
Bild: KENTA JÖNSSON

Lundström klar för Sävehof – lämnar Skuru

Hon har i två säsonger i rad blivit utsedd till bästa högerkant i den svenska ligan. Nu är Mathilda Lundström, 23, klar för Sävehof.
– Sävehof är en klubb med höga ambitioner där jag kan fortsätta utvecklas, säger hon.

Sävehof agerar och förstärker truppen inför den stundande säsongen. Efter att Emma Fernis lämnade klubben under måndagen presenterades Mathilda Lundström som lagets senaste nyförvärv ett dygn senare.

Lundström har blivit utsedd till den bästa högerkanten under de två senaste säsongerna i SHE och varit med på både EM och VM. Nu är det dock inte Skuru IK som gäller längre utan Sävehof där hon skrivit på ett kontrakt över en säsong med option om ännu en säsong.

– Jag har i fyra säsonger spelat i Skuru och är otroligt glad över den tiden jag varit där. Jag har haft en bra utveckling både spelmässigt och fysiskt tack vare de tränare, ledare och otroligt fina lagkamrater jag haft runtomkring mig. Men nu känner jag att det är dags för ett miljöombyte och nya utmaningar. Sävehof är en proffsig klubb med höga ambitioner där jag kan fortsätta utvecklas, så ser verkligen fram emot kommande säsong, säger hon till klubbens hemsida.

Sportchefen i Sävehof, Emil Berggren är givetvis nöjd över klubbens senaste tillskott och nästa pusselbit i lagbygget.

– Hon är en väldigt modern kantspelare, duktig i försvar och gillar att kontra. Mathildas tränings-vilja och höga ambitioner gör att hon kommer passa perfekt in i vårat lagbygge inför nästa säsong, säger han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.