NY Rangers-målvakten Alexandar Georgiev, höger, firar hemmasegern tillsammans med Kevin Shattenkirk.

Lundqvists ersättare storspelade

Alexandar Georgiev, andremålvakten bakom Henrik Lundqvist, stod för en topprestation när New York Rangers tog emot Toronto i NHL. Bulgaren stod för mäktiga 55 räddningar och låg bakom hemmasegern med 4–1.

|

Med sina 55 räddningar blir Georgiev han den sjunde Rangers-målvakten som lyckats rädda 50 skott eller fler sedan statistiken började föras säsongen 1955-56. Han gjorde det dessutom på sin födelsedag.

Toronto radade upp möjligheter men fick alltså bara in en puck på 56 skott.

- Det var väl i och för sig i första hand i powerplay de drog iväg de där skotten. I övrigt tycker jag inte de var så väldigt överlägsna oss. Men absolut, Georgiev gjorde en helt fantastisk match. Utan honom hade vi inte vunnit, säger Mika Zibanejad till Aftonbladet.

Zibanejad visade själv på fortsatt bra form när han gjorde ett av målen i 4–1-segern, vilket innebär att han nu gjort 20 poäng på de senaste 14 matcherna och totalt 54 poäng på 55 matcher.

Ehns andra mål

Samtidigt fick Christoffer Ehn göra sitt andra mål i NHL. Men hans Detroit förlorade mot Chicago på bortaplan.

22-åringen bröt en misslyckad passning från Patrick Kane, som var pressad av Detroitbacken Danny DeKeyser i egen zon. Ehn skrinnade fram till vänstra tekningscirkeln och slog in den ovanför Cam Wards plockhandske i Chicagomålet.

- DeKeyser gjorde ett fint arbete vid blålinjen, och skapade brytningen. Jag kom bara in i full fart och plockade upp pucken. Jag tror att skottet träffade en back och studsade turligt, säger Ehn i eftermatchintervjun med journalister.

"Frustrerande"

Ehn gör sin första säsong i NHL, och det förra målet kom mot Toronto dagen innan julafton.

Även Detroits andra mål för matchen gjordes av en svensk, Gustav Nyquist, i tredje perioden. Nyquist har varit produktiv, och har de senaste tio matcherna stått för tio poäng, varav fyra mål.

Men det var Chicago som var starkast, och matchen slutade till slut med 5–2 till hemmalaget, efter att ha gått upp i en tvåmålsledning efter första perioden.

- Det är frustrerande och en besvikelse att vi gav bort första perioden, säger Ehn.