Lundqvist utbytt när Rangers föll: "För lätta göra mål på"

Henrik Lundqvist, 36, hade en minst sagt tung dag på jobbet mot rivalen New York Islanders. Efter två perioder blev "Henke" utbytt.
– Vi var för lätta att göra mål på, säger tränaren David Quinn.

|

Det blev en rejäl målfest när de två New York-lagen, Rangers och Islanders drabbade samman. Trots att Chris Kreider gav Rangers ledningen efter fem minuter och att Fredrik Claesson utökade bara sekunder senare till 2–0 skulle det sluta desto sämre för Rangers.

Efter att målen trillat in i rask takt kunde Islanders vända på matchen och vinna med 7–5. Närmsta grannen för Rangers har blivit en tung nöt att knäcka på bortais. Sedan Islanders bytte arena 2015 har Rangers inte lyckats ta en enda seger.

Henrik Lundqvist?

Jo, han blev utbytt inför den tredje perioden. Detta efter att ha fått släppa fem puckar förbi sig efter endast sjutton skott. När han lämnade isen passade Islanders-fansen på att bua ut svensken för att spä på rivaliteten mellan lagen.

– Vi var för lätta att göra mål på. Vi var för snälla och mesiga runt vår egen kasse och därför blev vi för lätta att göra mål på. Det är synd när vi gjorde så mycket bra. Men tro mig, vi kommer rätta till det där, säger Rangers-coachen David Quinn efter matchen.

Den nye tränaren för Rangers ville inte lasta förlusten på Henrik Lundqvist utan försvarade sin målvaktsstjärna.

– Men vi bytte inte ut honom för att han var dålig, det var inte mycket han kunde göra när de fick stå där och styra. Jag ville bara få till en förändring, säger han.