Lundqvist stor matchhjälte för Rangers

Slutspelsjagande Carolina tog emot New York Rangers med förhoppningen att klättra över strecket. Det satte Henrik Lundqvist stopp för. 36-åringen tog 43 av 44 skott, och Rangers vann med 2–1.

|

Det har gått några veckor sedan Henrik Lundqvist senast fick vara med och vinna med sitt Rangers. Men nu var han tillbaka i målet som vinnare.

– Det var en bra match. Vi jobbade hårt och hade ett bra boxplay. Det var ett kul sätt att vinna på, sättet som vi kämpade, säger Lundqvist till Rangers Twitter.

Det var dock Carolina som tog ledningen i matchen i den andra perioden. Men Connor Brickley såg till att utjämna kort efteråt och i den avslutande perioden gjorde Vladislav Namestnikov 2–1 vilket stod sig tiden ut.

– Det är en härlig känsla att vinna, det är allt jag vill. När du inte steppar upp och gör den där extra räddningen för att hjälpa laget är det frustrerande, men jag visste vad jag var tvungen att rätta till inför i dag, säger Lundqvist.

Miller höll nollan

Briljant målvaktsspel avgjorde även när Anaheim besegrade Minnesota. Ryan Miller räddade 31 puckar och höll nollan för 44:e gången i sin NHL-karriär.

Svenske Jacob Silfverberg gjorde sitt 16:e mål för säsongen när han sköt in 1–0 till Anaheim i den andra perioden. Sedan skulle det dröja tills det bara var lite mer än fem minuter kvar av tredje. Då satte Anaheims Corey Perry 2–0, en och en halv minut senare var det dags för Ryan Kessler att göra 3–0.

Och med en dryg minut kvar av matchen fick Hampus Lindholm till 4–0. Hans femte mål för säsongen.

New Jersey föll

Minnesota har bara vunnit en av sina senaste tio matcher, men innehar trots det den sista wild card-platsen i western conference, en poäng före Colorado, Chicago och Vancouver.

Jesper Bratt och Marcus Johansson gjorde varsitt mål när deras New Jersey mötte Pittsburgh hemma, de noteras även för varsin assist. Men det räckte inte och matchen slutade 4–3 till bortalaget.