Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målvakten Henrik Lundqvist gjorde flera nya räddningar i matchen mot Ottawa och har nu passerat 20 000 stycken i karriären.

Lundqvist passerade milstolpe

Henrik Lundqvist är den 15:e målvakten i NHL:s historia att göra 20 000 räddningar.

Med 27 räddningar i matchen mot Ottawa har New York Rangers stjärnmålvakt nu passerat en viktig milstolpe.

Hans 20 000:e räddning kom efter ett slagskott av hemmalagets Dion Phaneuf.

- Jag har aldrig riktigt funderat på det där med antalet räddningar. Jag är glad över att jag har haft möjligheten att spela mycket ishockey i tolv och en halv säsong här. Det är väl den enda tanken som slår mig när jag hör 20 000 räddningar, sade svensken till NBC Sports inför matchen.

Men trots den fina insatsen blev det förlust för Lundqvist och Rangers.

Bobby Ryan, Cody Ceci och Zack Smith överlistade svensken i målet och Ottawa vann med 3–2.

Flera svenska mål

Nashville besegrade Vancouver borta med hela 7–1 och det var svensk målfest i matchen. Viktor Arvidsson gjorde säsongens elfte mål, Filip Forsberg slog till med sitt femtonde och även Calle Järnkrok satte en puck bakom Anders Nilsson i Vancouvermålet innan matchen var klar.

Forsberg och Mattias Ekholm tog dessutom assistpoäng.

På Vancouvers tröstmål noterade Henrik Sedin en assist.

"Väldigt nöjd"

Dallas vann med 5–2 mot New York Islanders, med två assist av vinnarlagets John Klingberg. Han rycker därmed i backarnas poängliga, med sammanlagt 4 mål och 23 assist.

- Jag har ju min offensiv, så poängen kommer. Men jag spelar bra över hela banan och är överhuvudtaget väldigt nöjd just nu, säger han till Aftonbladet.

Även Mattias Janmark passade fram till ett av Dallas mål.

Det blev även assist av Detroits två stjärnor Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg i matchen mot Boston. Boston vann efter förlängning, 3–2.