Lundqvist om sin dolda talang: "Där är jag vass"

Joel Lundqvist, 36, fortsätter att brinna för hockeyn och Frölunda. Samtidigt fortsätter sönerna till gamla lagkamraterna att göra debut för klubben.
– Haha! Det är bara att acceptera, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Han hamnar i tjafs efter bara några sekunder av mötet med Färjestad. Han avslutade matchen med att ryka ihop med Linus Johansson.

– Han bet på den ja, jag skulle bara kolla om han var sugen på lite brottning och det blev lite taktiskt där. Jag hoppades att jag kunde störa honom och få honom ur balans men det blev lite mer taktiskt än jag tanken var, erkänner lagkaptenen.

Brottning är du stark på?

– Fristil är min grej. Stående brottning där är jag vass.

Fyra segrar på fem senaste bortamatcherna – fint facit?

– Det får man säga. Vi har hittat sätt att vinna täta och tajta matcher på och det är skönt för självförtroendet för laget. Sen fokuserar vi på varje enskild match, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det har blivit en del resor men det tar man hellre nu i början av säsongen. Sen har vi ju inte varit iväg så mycket utan vi tränar på hemmaplan och sen åker vi. Men varje match den här säsongen för oss har slutat med uddamålssegrar för något av lagen. Det ger en förståelse för vad som krävs för att vinna matcher i den här ligan.

Är Färjestad laget du helst slår?

– Det är klart att det finns mycket historik där och så även om många spelare har bytts ut. Men att åka till Karlstad på en lördag, fullsatt och mycket fans på plats och ta tre poäng. Det är klart att det är en väldigt bra känsla.

Det var ett politikersvar det?

– Haha! Att vinna mot Färjestad är alltid skönt, den matchen är däruppe, absolut.

Spelat med talangens pappa

Den nu 36-årige Joel Lundqvist börjar att få yngre och yngre lagkamrater ju äldre han blir. Mot Färjestad gör Samuel Fagemo, 18, sitt första mål i sin SHL-karriär.

Ett namn som klingar välbekant för Joel Lundqvist.

– Jag har ju spelat med hans pappa Linus, så är det ju. Sen har man ju spelat med Jonas Johnsson och sen Andreas och sen även Niklas Andersson och nu senast Lias. Det där är bara att acceptera, säger han och skrattar.

ANNONS

Men du biter ihop ett tag till?

– Mm. Det är tanken i alla fall.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS