Lundqvist om samtalen med familjen: ”Extremt känslosamt”

Henrik Lundqvist, 38, fick lämna New York Rangers efter 15 år. Något som inte bara var tungt för honom själv utan för hela familjen.
– Det har varit tårar och många samtal med familjen, säger han till Expressen.

ANNONS
|

New York Rangers köpte ut Henrik Lundqvist och hans långa sejour i klubben var över. Direkt började spekulationerna?

Skulle han sluta?

Skulle något annat lag i NHL hugga på målvakten?

Eller skulle det till och med bli en avslutning i Frölunda?

Det tog dock inte lång stund.

För ganska snabbt efter att han hade blivit utköpt av New York Rangers visade Washington Capitals intresse för den 38-årige målvakten och gav honom ett kontrakt över en säsong.

Det var dock inte det enda alternativet för Henrik Lundqvist.

– Vi hade fyra-fem bra alternativ. Vi gick igenom noga vad som skulle passa bäst. Hur såg laget ut? Var hade jag bra chans att få spela mycket? Var någonstans var det bäst chans att vinna?, säger han i en intervju med Expressen.

ANNONS

Att lämna Rangers och New York efter 15 säsonger var något som inte var lätt. Vare sig för Henrik Lundqvist eller för familjen, som består av hustrun och parets två döttrar.

– Ja, det har varit extremt känslosamt. Det var tårar, absolut, för både mig och familjen. Det har varit tårar och många samtal med familjen. Sedan var detta Rangers beslut. Jag accepterar det. Men min kärlek till sporten gör att jag ville spela vidare och det kan ingen klandra mig för. Jag känner mig väldigt rakryggad i den här situationen och jag känner bara positiv energi från fansen i New York, säger han.

Att lägga skridskorna på den berömda hyllan var något som Henrik Lundqvist aldrig var särskilt intresserad av.

– Sedan är Stanley Cup målet. Men lika mycket resan dit. Jag ser väldigt mycket fram emot att spela igen, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS