Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:TT

Lundqvist historisk med 50 räddningar

Henrik Lundqvist firade födelsedagen med att bli historisk, som den förste NHL-målvakt att rädda 50 skott två matcher i rad. Hans New York Rangers besegrade Calgary med 3–1.

I onsdags räddade den nyblivne 36-åringen 50 av 55 skott när Rangers besegrade Vancouver med 6–5 efter förlängning. Två dagar senare släppte han bara in ett mål på 51 skott.

- Känns kul att få vinna några matcher efter allt vi gått igenom, säger Lundqvist till Expressen.

Innan transferfönstret stängde tidigare i veckan gjorde Rangers sig av med fem etablerade spelare, i en föryngringsprocess.

- Jag är inställd på att det kommer att vara lite upp och ner under resten av säsongen. Vi har många unga killar som är skickliga, men som fortfarande jobbar på att anpassa sig till spelet. Det blir att kriga varje kväll, säger Lundqvist.

Lundqvist har precis kommit ur en svacka.

- Jag vill ju göra skillnad, det är därför jag är här. Jag vill hjälpa mitt lag att vinna. I början av säsongen kände jag mig bättre än på flera år. Jag vill komma tillbaka till den känslan, till tron att vi kan vinna matcher och tro på mig själv, säger han till NHL:s webbplats.

- I de senaste matcherna känns det som att vi är på rätt väg.

Colorados målfest

Colorado bjöd på målfest när laget slog Minnesota i NHL-ishockeyn. Carl Söderberg och Gabriel Landeskog stod för två av målen när Colorado segrade med hela 7–1.

Landeskog inledde målskyttet för Colorado efter 10 minuter, och Söderberg satte 5–0-målet redan i mitten av matchen.

Minnesotas målvakt Devan Dubnyk byttes ut efter fem insläppta mål, så de två sista Coloradomålen ramlade i stället in bakom Alex Stalock.

Anton Lindholm var tillbaka i spel i Colorado efter att ha varit borta fem matcher på grund av en armbågsskada.

Vegas förlorade igen

Även Detroitsvenskarna höll sig framme i matchen mot Winnipeg. Niklas Kronwall satte första målet i numerärt överläge, framspelad av Henrik Zetterberg. Gustav Nyquist noterades för en assist. Winnipeg segrade dock med 4–3.

Vegas fick se sig slagna av Ottawa med 4–5, vilket blir lagets tredje raka förlust. Vegas William Karlsson gjorde sitt 35:e mål för säsongen. Ottawas Erik Karlsson spelade fram till två av målen.

Bättre gick det för Rikard Rakells Anaheim, som slog Columbus med 4–1. Rakell stod för ett av målen.