Örebros Karin Lundin (vänster) skrev, precis som i söndagens möte med Piteå, in sig i målprotokollet borta mot Umeå.
Örebros Karin Lundin (vänster) skrev, precis som i söndagens möte med Piteå, in sig i målprotokollet borta mot Umeå. Bild: Jens Ökvist/TT

Lundin sänkte nykomlingen med två mål

Poängräddare senast mot Piteå. Och i bortamötet med Umeå slog Karin Lundin till igen – två gånger om. Resultatet 0–2 innebär att Kif Örebro tagit säsongens första seger i damallsvenskan.

ANNONS

När Karin Lundin nickade in 1–1 mot Piteå i söndags innebar det andra raka kryssmatchen för Kif Örebro.

Nu har nyförvärvet från Göteborg ordnat Närkelagets första seger i damallsvenskan.

Borta mot Umeå var det länge mållöst och ovisst – men i den 68:e minuten bröt anfallaren dödläget. Lundin nådde högst på lagkapten Frida Abrahamssons frispark från mittplan och skarvade med pannan in bollen i det bortre krysset.

Och tio minuter senare var det dags igen.

Den här gången var det Heidi Kollanen som agerade framspelare när hon slog en hörna som seglade över samtliga i straffområdet – utom Karin Lundin som behärskat bredsidade bollen upp i första krysset på volley.

ANNONS

0–2 stod sig sedan matchen ut – ett resultat som gör att Kif Örebro studsar upp på tredje plats i damallsvenskan.

Slutställningen innebar även att det inte blev något roligt återseende för den förra landslagsmittfältaren Lisa Dahlkvist, med mångårigt förflutet i Örebro, som fick se sitt Umeå förlora för andra gången i år. Den norrländska nykomlingen ligger efter tre matcher nia i tabellen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS