Lundgren förstår och fördömer

ANNONS
|

Efter turbulenta dagar för Fotbolls-Göteborg verkar nu stormen bedarrat. Ordförandena från Gais, Öis och Häcken gjorde sent förra veckan klart att det inte blir några fortsatta diskussioner kring den omtalade sammanslagningen mellan klubbarna. Många fans, oavsett färg på halsduken, visade sitt tydliga missnöje. Några gick för långt och utsatte bland annat Gais ordförande Christer Wallin för hot.

- Det är möjligt att förslaget var redo för papperskorgen direkt, men att smutskasta de som varit med att bygga upp klubben tycker jag är ren bullshit, säger lagkaptenen Fredrik Lundgren som gör sin nionde säsong med klubben i år.

Enligt Lundgren slog det ner som en bomb även bland spelarna i laget. De visste i princip lika lite som alla andra försäkrar han och återger en del kloka supporterinlägg som att "fotbollen inte är rationell".

ANNONS

- Årtal som 1894 (Gais) och 1887 (Öis) förpliktigar hel en del. Det kan man inte ändra på år 2007 hur som helst , säger Lundgren som menar att han, efter snart ett decennium, "börjat känna för klubben är en underdrift".

Att fokus nu kan återgå till den sportsliga biten är något som Lundgren ser positivt på samtidigt som han tycker att klubbarnas situation måste diskuteras.

- Det intressanta är att diskussionen kommer upp. Det finns bitar som måste lösas. Vi har ju ett problem med konkurrenskraften, säger Lundgren som dock hellre pratar om dagens match mot Kalmar.

Gårdagens tidiga träning på Gaisgården besöktes inte av några upprörda supportrar. Roland Nilsson kämpade hårt för att få sina skånska diftonger hörda i höstvinden och att det var fasta situationer som oroar mest inför bortamötet mot Kalmar i dag gick det inte att ta miste på.

- Vi har haft en bra träningsvecka. Kalmar spelade ut oss hemma senast och nu får vi en chans att revanschera oss, säger lagets kapten.

ANNONS