Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Luleå tog revansch – slog Frölunda efter mardrömssekunder

Luleå tog revansch efter sena förlusten mot Frölunda i Scandinavium. Hemma i Coop Arena avgjordes matchen på nio sekunder i den tredje perioden.
– Det är underkänt, det är inte okej från vår sida, säger Johan Sundström.– Vi tappar koncentrationen ganska grovt, säger Roger Rönnberg.

Det blev en riktig rysare senast när Frölunda och Luleå drabbade samman. Då avlöste utvisningarna varandra och Anders Grönlund skulle bli stor hjälte när han skickade in pucken med endast 41 sekunder kvar.

Uppe i Coop Arena skulle det dock rassla till lite tidigare.

Det skulle ta drygt fyra minuter innan Robin Kovacs kunde jubla efter att ha styrt in pucken bakom Johan Mattsson med hjälmen.

Den glädjen skulle dock inte bli särskilt långvarig.

För Patrik Carlsson och Johan Sundström vann pucken högt upp i banan och Sundström skickade iväg en stenhård backhand som överlistade David Rautio.

Därefter skulle de två lagen följa varandra åt fram till dess att Niklas Olausson lyckades överlista Johan Mattsson i den tredje perioden och nio sekunder senare kunde Einar Emanuelsson runda kassen och skicka in 3–1.

– Det är inte okej från vår sida. Det är underkänt och vi får jaga på 3–1 mot Luleå och även om vi vet att vi är starka i slutet och har en växel till att lägga in så sätter det oss i en väldigt svår situation, säger Johan Sundström.

Lika besviken över de nio sekunderna var Roger Rönnberg.

– Det är klart att det är underkänt! Vi tappar koncentrationen ganska grovt i två situationer och tappar både markering och spelare som går in mot vårt mål, säger han.

Det skulle dock bli lite liv i matchen till slut efter att Simon Hjalmarsson reducerat för sitt Frölunda men närmare än så kom inte Frölunda den här gången.

– Det är jättelite som skiljer de här två lagen åt och man måste vrida allting till sin fördel för att vara effektiva mot Luleå. De är tajta och disciplinerade i sin defensiv och det vet vi om. Vi måste hitta en mentalitet på varenda spelare att i varje byte vilja göra skillnad och skapa saker därute. Vi har inte riktigt den mentaliteten nu, säger Roger Rönnberg.

Är Luleå det lag som ställt svårast frågor mot er i år?

– Det skulle jag inte säga ... alla lag ställer olika slag frågor. Vi måste ha högre förväntningar på oss själva.

Johan Sundström och hans lagkamrater fick lämna Luleå utan poäng den här gången. Men snart möts lagen igen i januari när semifinalsserien i Champions Hockey League drar igång.

– Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi kommer möta varandra fler gånger framöver och får chansen att ta revansch, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.