Ilari Melart blev syndabock för Luleå. Arkivbild.

Luleå nära fiasko: "Bett om ursäkt"

|

Med bara tio minuter kvar hade Luleå fortfarande en 2–0-ledning att bevaka. Men när domaren blåste av den tredje perioden hade CHL-motståndaren SaiPa tryckt in både reducering och kvittering. Finländarna vann på straffar och Luleås tredje raka förlust var ett faktum.

Syndabock blev backen Ilari Melart, som delade ut ett ansiktsslag i sista minuten och fick se den sena kvitteringen från utvisningsbåset.

- Det är alldeles för orutinerat av Ilari att gå in och dra på en höger i den situationen. Han har bett om ursäkt till laget och han förstår att det inte var bra av honom, säger tränaren Stefan Nilsson till Norrländska Socialdemokraten.

Därmed måste Luleå, som vann CHL för två år sedan, först besegra Berlin och sedan hoppas på att samma lag sedan slår SaiPa i sista omgången för att gå vidare.

Färjestad förlorade sin match mot Sparta Prag med 2–3 i förlängningen, men är redan klara för avancemang.