Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manchester Uniteds Romelu Lukaku. Arkivbild.

Lukaku om kritiken: "Inte färdig"

Ifrågasatt efter en månad utan mål. Nu slår Romelu Lukaku ifrån sig kritiken.

Målen har lyst med sin frånvaro den senaste tiden. Sex matcher – inräknat Premier League, ligacupen och Champions League – har gått utan att belgaren noterats för något nätrassel.

Romelu Lukaku stressar inte upp sig utan menar att han har mycket kvar att bevisa, och att tiden är med honom.

- Jag är bara 24 år och är inte färdigutvecklad ännu, säger han i en intervju med Sky Sports

Valuta för pengarna

Han fortsätter:

- Jag vill hellre ha en karriär där jag utvecklas år för år än att nå toppen tidigt och sedan successivt bli sämre.

Manchester United öppnade plånboken ordentligt i somras och lade motsvarande 820 miljoner kronor på anfallsstjärnan från Everton.

Lukaku gjorde ingen besviken och inledde sin tid i klubben med att göra sju ligamål på lika många matcher och var en bidragande faktor till Uniteds fina inledning på säsongen.

Klubben är med i toppen av Premier League och nosar den bittra rivalen Manchester City i hasorna och säkrade efter segern mot Benfica nu i veckan en slutspelsplats i Champions League.

Lukaku menar att han framöver vill bli en injektion för klubben och göra valuta för den ansenliga summa pengar som klubben pungade ut på honom.

- När laget går tungt, vill jag att de ska kunna lita på mig. Jag vill vara en vinnare, inte bara för mig själv utan jag vill vinna för laget. Jag känner också att jag har den perfekta scenen och har åldern för att kunna lyfta mig till en ny nivå.

Lika mållös Morata

Ett toppmöte väntar på söndag. Då reser United till Stamford Bridge för att möta ligatrean Chelsea. Där väntar också en annan prestigevärvning som har slitit med målskyttet den senaste tiden: spanjoren Alvaro Morata. Han inledde också väldigt lovande i sin nya klubb och gjorde mål på ett löpande band, men har likt sin belgiske kollega nu inte gjort mål på sex raka matcher. Senast Morata – som haft lite skadebekymmer – blev målskytt var i klubbens Champions League-match borta mot Atletico Madrid i slutet av september.

Morata värvades från Real Madrid till Chelsea i somras för en summa motsvarande 760 miljoner kronor, enligt AFP och Marca.